Росія погодилась на транзит санкційних товарів з України в Азію

18:26, 29.04.2019
Росія погодилась на транзит санкційних товарів з України в Азію

(фото: 112.ua)

Уряд Росії опрацьовує поправки в законодавство, що стосується транзиту підсанкційних товарів з України через Росію на територію інших країн.
 
Про це розповів перший заступник керівника апарату уряду Росії Сергій Приходько, передають російські ЗМІ.
 
"За підсумками розгляду звернень казахстанської і киргизької сторін дозволені транзитні перевезення з України пріоритетного для партнерів переліку промислових товарів", - сказав він.
 
"Указ діє до 1 липня 2019 року. В уряді Росія опрацьовується питання внесення змін до інших чинних законодавчих норм, що стосуються ввезення в Росію і транзиту вантажів з території України в Казахстан і Киргизію при дотриманні правил навігаційного пломбування та обліку", - додав Приходько.
 
Як відомо, 25 грудня 2018 року уряд Росії опублікував розширений список українських фізичних і юридичних осіб, проти яких були введені санкції.
 
У документі російського відомства з'явилося 7 нових компаній, а також 245 осіб, серед яких політики, бізнесмени та громадські діячі.
 
Всього під санкції Росії підпадають 557 фізичних осіб та 75 компаній.
 
Україна продовжила заборону на ввезення товарів з Росії до 31 грудня 2019 року включно.
 
З 2016 року під дію санкцій потрапили м'ясо і м'ясні продукти, риба, молочні продукти, сири плавлені, кава, чай, зерно, кондитерські вироби та інші позиції.