Гройсман проти високих тарифів на газ, але не може їх знизити

16:01, 20.03.2019
Гройсман проти високих тарифів на газ, але не може їх знизити

(фото ZIK)

Якби не зросли тарифи, то країну чекали б криза та банкрутство. Свого часу, зокрема, і Олег Ляшко, як лідер фракції, підписав документ про встановлення тарифів на газ відповідно до імпортного паритету.

 

Про це заявив  прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Кабміну, коли туди увірвався лідер Радикальної партії Олег Ляшко, передає ZIK.

 

"Кожен має займатися своєю справою. Я, і в 2014 році Яценюк, отримали країну з нульовим рахунком. Все, що я нині роблю – це борюся за ефективні і раціональні рішення", – сказав прем’єр-міністр.

 

Гройсман наголошує: для того, аби зробити країну багатшою, необхідно ухвалювати відповідальні рішення, а не просто говорити красиві речі з телевізійних ефірів. 

 

"Іноді, те, що пишуть на плакатах політиків, говорить про те, що вони хочуть довести країну до банкрутства. У мене ціль інша. Я хочу, щоб країна була заможною, але лише тоді, коли такими будуть люди. Для цього треба ухвалювати відповідальні рішення, а не просто говорити красиві речі з телевізійних ефірів", – каже Гройсман.

 

Він наголошує на тому, що збільшення тарифів на газ було вимушеним кроком.

 

"Першого травня 2016 року було підписане рішення про збільшення тарифів. Це зобов’язання взяв не я, навіть не Яценюк. Ще у 2008 році, коли Олег Ляшко був членом провладної коаліції. Я оберігав країну від кризи, банкрутства і дефолту. Я б уже сто тисяч разів відмінив би тарифи без вашої радикальної паради. Але знаю, що сьогодні цього робити не можна", –  підкреслює прем’єр-міністр.

 

Також він акцентує на вимогах "Радикальної партії" щодо зменшення тарифів на газ для населення. 

 

"Олегу Валерійовичу, ви пам’ятаєте, яку коаліційну угоду підписали як лідер фракції у 2014 році? Там написано про введення тарифів на газ до імпортного паритету. Під цим документом стоїть ваш підпис", – нагадує прем’єр-міністр.

 

Володимир Гройсман наголошує на тому, що категорично проти високих тарифів.

 

"Але як у відповідальної людини, у мене не було іншої можливості: або дефолт, або шанс на економічне відродження", – пояснює прем’єр-міністр України.