Дружина Біньяміна Нетаньяху постала перед судом за розтрату бюджету на дорогих кухарів і шампаньске

10:22, 08.10.2018
Дружина Біньяміна Нетаньяху постала перед судом за розтрату бюджету на дорогих кухарів і шампаньске

У 2016 році суд в Ізраїлі уже визнавав дружину Нетаньяху винною у приниженні одного з працівників, унаслідок чого вона виплатила йому 42 тисячі доларів компенсації (фото: Jacos.Net)

Сара Нетаньяху, дружина прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, 7 жовтня постала перед судом за звинуваченнями у зловживаннях.
 
Про це повідомляє DW з посиланням на АР.
 
Сару Нетаньяху звинуватили у розтраті бюджетних коштів на 100 тисяч доларів на зіркових кухарів у офіційній резиденції прем'єра. 
 
При цьому у резиденції працює кухар на постійній основі.
 
Сара Нетаньяху особисто з'явилась у суді в Єрусалимі, але не зробила жодних заяв перед пресою.
 
"У транскриптах поліцейських розслідувань, які були опубліковані ЗМІ, дружина прем'єра скаржиться на якість їжі і грубо критикує працівників резиденції, використовуючи принизливі слова", - йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що дружина ізраїльського прем'єр-міністра нібито за рахунок держави замовляла собі розкішні дорогі напої, зокрема рожеве шампанське.
 
Біньямін і Сара Нетаньяху відкидають звинувачення, називаючи їх "безпідставними".
 
Якщо Сару Нетаньху визнають винною, вона може провести у в'язниці до 5 років. Але, як підкреслює AP, такий вирок суду є малоймовірним.
 
У 2016 році суд в Ізраїлі уже визнавав дружину Нетаньяху винною у приниженні одного з працівників, унаслідок чого вона виплатила йому 42 тисячі доларів компенсації.
 
Раніше щодо самого Біньяміна Нетаньяху поліція рекомендувала висунути обвинувачення за двома окремими справами.
 
У справах йдеться про отримання розкішних подарунків вартістю в десятки тисяч доларів і спробу домовитися про спільні дії з власником одного з впливових ізраїльських видань Yedioth Ahronoth.
 
Нагадаємо, раніше президент Туреччини Ердоган і прем'єр Ізраілю Нетаньяху обмінялися закидами у військових злочинах. А в грудні минулого року 20 тисяч людей вийшли на марш ганьби проти корупції прем'єра Нетаньяху.