У Раді зареєстрували законопроект Авакова про збільшення штрафів водіям

16:24, 15.11.2017

Урядовий законопроект Кабінету, представлений міністром МВС на засіданні Кабміну на минулому тижні, який передбачає кількаразове збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху зареєстрували у Верховній Раді у середу.

 

Відповідний документ за №7286 опублікували на сайті парламенту.

 

Так, за рух на швидкості, що перевищує максимально допустиму більш ніж на 50 км/год, пропонується штраф не 510 гривень, як раніше, а 3 400 гривень.

 

Якщо водій потрапив у ДТП і залишив місце пригоди, його штраф збільшиться з 255 до 3 400 гривень. Альтернативою такому покаранню пропонується позбавлення права водіння на 6 місяців.

 

За водіння особами, що не мають водійського посвідчення, пропонують збільшити штраф з 510 до 10 200 гривень. Якщо людина протягом року вчинить це порушення ще раз, з неї вже стягнуть 40 800 гривень.

 

Крім того, за скоєння у стані алкогольного сп'яніння ДТП, яке спричинило смерть особи або заподіяли тяжке тілесне ушкодження – уряд пропонує карати позбавленням волі на строк від 4 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

 

Якщо така аварія спричинила загибель кількох осіб - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

 

Як повідомляла «УМ», 10 листопада міністр МВС Арсен Аваков під час засідання Кабінету міністрів презентував низку законодавчих ініціатив, що мають істотно посилити покарання за порушення правил дорожнього руху.

 

За його словами, в Україні склалася катастрофічна ситуація з аварійністю.