В Криму дилерам із Росії концерн Volkswagen заборонив продавати комерційні автівки

12:52, 11.10.2017
В Криму дилерам із Росії концерн Volkswagen заборонив продавати комерційні автівки

"Фольксваген" може припинити постачати автівки в Росію через махінації дилерів (ЕРА/UPG)

Концерн Volkswagen повідомив своїм автодилерам, що в Криму не можна продавати вантажівки, комерційні автомобілі на 10 і більше пасажирів, а також машини спецпризначення, наприклад мобільні майстерні або радіологічні лабораторії, а також запчастини до них.

Про це повідомляє російське видання "Вєдомості" з посиланням на лист від генерального директора "Фольксваген груп рус" Маркуса Озеговича.

Компанія "Фольксваген груп рус"  повідомила своїх автодилерів про можливі серйозні санкції у разі продовження продажів на окупованому півострові.

Якщо російські дилери не припинять продавати в Криму комерційні автівки Volkswagen, які офіційно ввозилися для продажу в Росії, то порушення режиму санкції може привести "до серйозних економічних наслідків, в тому числі до [відмови] від ввезення на територію Росії" вантажівок, спецтехніки і автобусів більш ніж на 10 місць.

Російські ЗМІ повідомляють, що серйозного впливу на ринок вантажівок не буде, бо офіційно вантажівки Volkswagen в Криму не продаються. Для їх оформлення, як і для сотень інших санкційних товарів у Росії вигадали схему, що дозволяє робти махінації: санкційні товари нелегально завозять у Крим, а за документами їх продають в Таганрозі, Ростові чи в іншому населеному пункті за межами окупованого півострова.