Компанія PwC за аудит Приватбанку може покинути ринок України

11:35, 22.06.2017
Компанія PwC за аудит Приватбанку може покинути ринок України

НБУ хоче заборонити компанії із «великої четвірки» аудиторів оцінювати українські банки та працювати на території України

Національний банк України хоче позбавити компанію PwC права проводити аудит українських банків і проситиме Аудиторську палату заборонити PwC займатися аудитом в Україні.

Про це повідомляє FinClub.

"26 червня комітет з питань аудиту банків Національного банку планує заборонити аудиторської компанії PwC проводити аудит банків", - ідеться в статті профільного видання.

Рішення про заборону одного із чотирьох світових лідерів на ринку аудиторських послуг Нацбанк прийняв через аудит Приватбанку, під час якого перевіряючі не помітили системних проблем у банку, який стояв на полозі банкрутства.

Аудиторський висновок PwC за звітом ПриватБанку за 2015 рік не показав проблем в із ліквідністю Приватбанку.

Голова комітету з питань аудиту банків НБУ, заступник голови НБУ Катерина Рожкова направить в Аудиторську палату прохання про виключення PwC з реєстру аудиторських фірм та аудиторів та анулювання сертифікатів аудиторів її банків.

Нагадаємо, в компанії п'ять аудиторів банків, а дія її п'ятирічного свідоцтва закінчується 17 вересня.

Раніше в Національному банку заявляли, що міжнародна аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers оцінювали застави в Приватбанку в рази більше за їхню реальну вартість.