Гроші Лазаренка Україна "подарувала" Антигуа і Барбуді

15:30, 17.09.2016
Гроші Лазаренка Україна "подарувала" Антигуа і Барбуді

Україна навіть не спробувала повернути гроші Лазаренка

Україна продовжує "дарувати" свої гроші іншим країнам. Так, заморожені в банку Антигуа і Барбуди гроші Павла Лазаренка надійдуть в державну казну цієї країни - 66,7 мільйона доларів.

 

Як пише Голос Америки, таке рішення прийняв місцевий суд

 

Сума, що раніше належала колишньому прем’єр-міністру України Павлу Лазаренку, була заморожена на рахунках банку цієї острівної нації, на даний момент ліквідованого. Фонди були заморожені Управлінням з політики за контролем над розповсюдженням наркотиків та відмиванням грошей Антигуа, на офіційному вебсайті якого і повідомляється ця новина. Уряд Антигуа аргументував це тим, що гроші Лазаренка були здобуті корупційним шляхом.

 

У четвер, 15 вересня, вищий суд Антигуа і Барбуди прийняв рішення перевести ці гроші в урядовий фонд конфіскатів, а по суті – в казну країни. Як вони будуть використовуватися – вирішуватиме уряд цієї карибської нації.

 

З приводу цих грошей велася судова справа між самим колишнім українським прем’єр-міністром через його представників і урядом Антигуа і Барбуди.

 

«У всій цій історії найдивніше те, що український уряд не вступив у цей процес зі своїми вимогами щодо повернення грошей Лазаренка», – говорить Джин Берд, юрист компанії Arnall Golden Gregory. «Однак, для того, щоб це зробити, необхідно було діяти до відповідних судових термінів, тобто по суті треба було починати, як тільки заарештували Павла Лазаренка, або хоча б, коли Україні стало відомо про те, що гроші були заморожені на рахунках в Антигуа».

 

Нагадаємо, днями суд Латвії конфіскував у екс-голови Нацбанку Сергія Арбузова 50 млн євро у справі розкрадань з держбюджету України і легалізації коштів через латвійські банки.