Етнічна українка стала «Міс Японія», але викликала дискусію

15:37, 25.01.2024
Етнічна українка стала «Міс Японія», але викликала дискусію

Японка українського походження Кароліна Шиїнавикликала дискусії після того, як стала «Міс Японія» (Фото: Інстаграм beautypageantmedia)

Етнічна українка, 26-річна модель Кароліна Шиїно перемогла на конкурсі Міс Японія 2024. Вона представлятиме Японію на конкурсі Міс Всесвіт.

 

Її перемога на конкурсі розпалила дискусії про національну ідентичність у японському суспільстві..

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання The Independent.

 

Кароліна народилася в Україні в Тернополі та переїхала до Японії у віці п’яти років, коли її мама вийшла заміж за японця. Вона стала першою натуралізованою громадянкою Японії, яка перемогла в конкурсі краси.

 

«Мені доводилося стикатися з дискримінацією і бар'єрами, які часто заважають сприймати мене, як японку. Тому я сповнена вдячності за те, що на цьому конкурсі мене визнали японкою», — сказала Кароліна у своїй промові японською мовою зі сцени конкурсу Міс Японія.

 

Вона наголосила, що є японкою «і за мовою, і за розумом», і прагне створити суспільство, в якому «людей не судять за їхньою зовнішністю».

 

У соцмережах перемога Кароліни розпалила дискусії про те, що означає бути японцем. Зокрема, деякі користувачі твіттера обурилися, що титул Міс Японія завоювала модель неяпонського походження, тоді як інші висловили іншу думку, підтримавши перемогу Кароліни. У Мережі також обговорювали, чи пов’язане це рішення з геополітичною ситуацією у світі та «чому західна краса краща за азіатську».

 

«Я вважаю, що людина, яка не має етнічного зв’язку з Японією, не може представляти Японію на подібних конкурсах. Це просто смішно», «Думаю, що японці, природно, здивовані тим, що людину європейської зовнішності називають найкрасивішою японкою», «Багато японок, зокрема люди, яких я знаю, незадоволені вибором Міс Японії. Якщо люди продовжать оцінювати японець ти чи ні, ґрунтуючись на корінні, і вважатимуть своїми тільки тих, у кого чиста японська кров, замість того, щоб прийняти мультикультуралізм, то в Японії закінчаться японці», — дискутують у Мережі.

 

Зі свого боку організаторка конкурсу Ай Вада заявила, що перемога Кароліни Шиїно «дає нам можливість переосмислити, що таке японська краса».

 

«Сьогоднішній результат переконав в одному… Японська краса існує не в зовнішності, не в крові, а міцно живе в нашому серці», — зазначила вона.

 

Як повідомляла УМ, Файні пані срібного віку: у Черкасах відбувся конкурс краси серед жінок від 60 років.