У Києві Укрзалізниця відкрила кінологічний центр для чотирилапих охоронців, фото

14:57, 17.12.2023
У Києві Укрзалізниця відкрила кінологічний центр для чотирилапих охоронців, фото

У Києві відкрили кінологічний центр для собак Укрзалізниці (Фото: Фейсбук Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia)

У столиці в суботу, 16 грудня, відкрили сучасний кінологічний центр для чотирилапих “охоронців” залізничників. Зробив це особисто американський бізнесмен і меценат Говард Баффетт. Сьогодні у центрі вже виховують 13 службових собак різних порід.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Укрзалізниці у Фейсбуці.

 

Установу для тренування собак відкрили голова правління “Укрзалізниці” Євген Лященко разом з партнером перевізника Говардом Баффеттом, американським бізнесменом, сином дев’ятого номера у списку найбагатших людей світу Уорена Баффетта. Раніше цього місяця за його підтримки “УЗ” створила унікальний поїзд-кухню Food Train, що курсуватиме містами Східної України, де найбільше постраждала інфраструктура, та годуватиме місцеве населення і українських захисників.

 

 

Як зазначає прес-служба “Укрзалізниці”, з кожною собакою працюють кваліфіковані кінологи, які вчать виявляти заборонені до перевезення у поїздах речовини, зброю, вибухові предмети. Чотирилапі охоронці, кажуть залізничники, є важливою складовою безпеки пасажирів та вантажів. Всього в установі є 12 вольєрів для дорослих собак, та 2 спеціальні вольєри для породіль та цуценят. Крім того, функціонує цілодобова ветеринарна клініка.

 

 

“Відкриття кінологічного центру у Києві — це тільки початок! Ми плануємо відкрити такі центри в Одесі, Дніпрі, Харкові та Львові. У майбутньому 1000 чотирилапих охоронців будуть готові забезпечити безпеку наших клієнтів”, – зазначають в прес-службі Укрзалізниці.

 

 

Як повідомляла УМ, Укрзалізниця збудувала перший зерновоз під євроколію.