Фільм жахів «Конотопська відьма» знімають у Києві

19:56, 28.11.2023
Фільм жахів «Конотопська відьма» знімають у Києві

Головну роль втілить Тетяна Малкова, а її коханого Андрія — Тарас Цимбалюк. (film.ua)

23 листопада у Києві розпочалися зйомки фільму жахів під назвою "Конотопська відьма", виробництво якого здійснюється компанією FILM.UA.

 

Сценарій фільму був натхнену реальною історією мешканки Конотопу, а також українським образом відьми, який виник у легендах та переказах. Цей проєкт є першим у лінійці горорів від FILM.UA Group, який буде мати українське міфологічне підґрунтя. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Film.UA

 

На створення фільму творців надихнув образ відьми з давньоукраїнських легенд та вірувань у надзвичайні здібності українських жінок, а також реальна історія конотопчанки, що трапилась на початку повномасштабного вторгнення. Погрожуючи тим, що "в Конотопі кожна друга — відьма", вона кляла російського солдата, який вдерся на танку до її рідного міста.

 

За сюжетом прадавня відьма з Конотопу, закохавшись у звичайного хлопця, давно зреклася своїх відьомських сил, але після того, як із початком повномасштабного вторгнення російські солдати захоплюють місто і жорстоко вбивають її коханого, вирішує помститися. Вона повертає свої сили й насилає жахливі та криваві кари на убивць її нареченого.

 

Творці прагнуть якомога точніше відтворити контекст війни, у котрому нині перебувають українці. Відтак над фільмом працює команда, серед учасників якої безпосередньо дотичні до військової справи фахівці. Увесь знімальний процес курують військові консультанти.

 

Режисує "Конотопську відьму" Андрій Колесник, для якого горор стане кінодебютом, автором ідеї; сценаристом та шоураннером виступив Ярослав Войцешек ("Захар Беркут", "Мавка. Лісова пісня"); а оператором-постановником — Костянтин Пономарьов ("Снайпер. Білий Ворон", "Максим Оса: Золото Песиголовця"). Продюсує картину Ірина Костюк (кінотрилогія "Скажене весілля", анімаційний фільм "Мавка. Лісова пісня").

 

Головну роль втілить Тетяна Малкова, а її коханого Андрія — Тарас Цимбалюк. Також до акторського складу долучились відомі українські актори: Олена Хохлаткіна, Іван Шаран, Павло Вишняков, Ярослав Шахторін та інші.

Знімальний процес команда розпочала відьомським ритуалом з ляльками-вуду, який дістав назву "голка в орка".

 

 

"Конотопську відьму" фільмуватимуть у Києві та Київській області. Зокрема, у Пущі-Водиці, в лісі Конча-Заспи, селі Старе, закинутій тюрмі НКВС, що на Печерську, в Ірпені та власне в Конотопі.

 

У широкий прокат стрічка вийде наступного року. Виробництво фільму здійснюється коштом FILM.UA та завдяки залученим приватним інвестиціям.

 

Як повідомляла УМ, Суспільному Мовленні транслюватимуть серіал  "Голодомор. Літописці", який розповідає про геноцид українців під час Голодомору 1932-33 років. Заснований на документальних свідченнях, серіал висвітлює трагедію того часу, розкриваючи історії тих, хто вижив, та акцентуючи важливість збереження пам'яті про цей темний період української історії.