«Ідентифікація Маска»: пожертвувати цілісністю України для уникнення Третьої світової

12:06, 24.10.2023
«Ідентифікація Маска»: пожертвувати цілісністю України для уникнення Третьої світової

Ілон Маск має усталені погляди на Росію. Він виступає за врегулювання війни в Україні шляхом переговорів. (конференція TED)

Військові конфлікти на Близькому Сході та в Україні можуть перерости у Третю світову війну вважає мільярдер Ілон Маск, тому США краще налагодити відносини з РФ і схиляти Україну до припинення вогню.

 

Як інформує УМ, про це повідомили "The Wall Street Journal", "Globely News" за мотивами дискусії у Spaces на платформі X.

 

"Нам потрібно знайти мир в Україні, і я думаю, що нам потрібно відновити нормальні відносини з Росією", - заявив Маск.

 

Виступаючи на онлайн-дискусії на своїй платформі X 23 жовтня, Маск висловив думку, що "політика США змушує Росію вступати в союз з Іраном і Китаєм", а альянс Росії, Китаю та Ірану може перемогти Захід у глобальному конфлікті.

 

На думку власника SpaceX і Tesla, жорстка конфронтація з Китаєм і Росією була б катастрофічною для США, адже Росія з її багатими сировинними ресурсами і Китай з його феноменальним промисловим потенціалом" – це грізна комбінація.

 

 

"У нас немає переважної переваги в індустріальній потужності. Основою війни є економічна міць, особливо промислове виробництво, тобто те, скільки танків, гармат і безпілотників ви можете виготовити порівняно з іншою стороною", – цитують Маска медіа.

 

Маск вважає, що "на карту може бути поставлена сама цивілізація", тож пріоритетом політики США має бути "уникнення Третьої світової війни" і недопущення ситуації, коли "регіональний конфлікт швидко переростає в глобальний".

 

Маск вважає війну України проти Росії безнадійною ситуацією.

 

Бізнесмен-мільярдер закликав США "знайти" шлях до миру в Україні і "відновити нормальні відносини з Росією".

 

Під час дискусії у Spaces Маск висловив думку, що в окупованих Росією "російськомовних районах України" немає антиросійського повстанського руху, натякаючи на те, що нинішні лінії контролю можуть бути перетворені на лінію припинення вогню або постійний кордон.

 

Кандидат у президенти від Республіканської партії Вівек Рамасвамі також приєднався до Маска на сесії Spaces, організованій венчурним інвестором Девідом Саксом.

 

Рамасвамі повторив застереження Маска про можливість глобального конфлікту, сказавши слухачам, що "якщо ми вступимо в Третю світову війну, Сполучені Штати, якими ми їх знаємо, припинять своє існування".

 

Як повідомляла УМ, Маск дав задню: SpaceX обмежила використання Україною інтернету Starlink для дронів.