Столичні варвари: у Києві підпалили притулок для котів

11:08, 24.09.2023
Столичні варвари: у Києві підпалили притулок для котів

Палаючий притулок для тварин на столичних Теремках. (Фото: Наталя Петрущенкова/Facebook)

На Теремках, що у південній частині Києва вночі 24 вересня підпалили притулок для котів "Котобаза". Більшість тварин, які перебували в ньому, загинули.

 

Як інформує УМ, про це 24 вересня повідомила представниця притулку Наталія Петрущенкова у Фейсбуці.

 

Вона повідомила, що з семи кошенят, яких доставили у одну із ветклінік, вижив лише один.

 

У притулку впевнені, що подія не випадкова, адже вогонь розповсюдився дуже швидко. Крім того, неодноразово виникали конфлікти з місцевими мешканцями. Лише 20-го вересня на базу вдерлися та вкрали тарілочки для котиків, новий віник і високий совок.

 

"Скажіть, друзі, такий зумисний підпал тваринок може трапитися в європейській країні? Майже тридцять років доглядаю безпритульних тваринок?" – питає обурено Наталія.

 

 Також волонтерка зазначає, що було чутно й вибухи, коли бігла допомагати тваринам.

 

"Не могла повірити, коли по телефону й у вайбері мені кричали, що горять котики… Бігла з усіх сил, а в обличчя бив запах згарища… Полум'я було таке, неначе хтось кинув запалювальну пляшку… А ще були якісь вибухи", – каже вона.

 

За словами Наталії, коли пожежники загасили полум’я, слідча група оглянула згарище, то небайдужі місцеві мешканці розібрали уцілілих кошенят. Також на місці події намагалися допомогти Kyiv Animal Rescue Group.

 

У притулку розповіли "Українській правді. Життя", що постраждали переважно маленькі кошенята. Дорослі котики привчені приходити у певний час на годування до бази, потім вони її покидають.

 

Попри трагедію, допомагати тваринам, які вижили, у притулку продовжать. Також у притулку повідомили, що відповідні свідчення про інцидент передали до поліції.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захистити домашнього улюбленця у воєнний час.