Найбільший у світі: в США розгорнули український прапор

13:36, 27.08.2023
Найбільший у світі: в США розгорнули український прапор

Найбільший український прапор розгорнули у США - Цей прапор був пошитий в Україні і подолав довгу дорогу до Америки, а для його розгортання 24 серпня пришли понад 500 людей.

У американському Бостоні, що в штаті Массачусетс, на День Незалежності України представники української громади розгорнули жовто-блакитний прапор, який має розмір 40×60 метрів та вагу понад 200 кілограмів.

 

Як інформує УМ, про це 27 серпня повіомило Суспільне.

 

Цей прапор був пошитий в Україні і подолав довгу дорогу до Сполучених Штатів Америки. Для його розгортання 24 серпня пришли понад 500 людей.

 

“Це була важлива подія для нас. Усі, хто долучився до розгортання прапора, відчули єднання у той момент, коли його розгортали”, — поділилася черкащанка Олена Попова, яка переїхала до США шість років тому.

 

Вона розповіла, що в Масачусетс приїхало багато нових біженців від війни з України. Це видно з пікніків, які організовує Український культурний центр Нової Англії, по ралі, по мітингах, тому що дуже багато нових облич. Ці люди приходять на події, щоб відчути єдність з іншими українцями діаспори, що вони тут не самі, що в них є підтримка, що в них є велика громада. Після розгортання прапора, організатори отримали багато коментарів: “Дякуємо, що дозволили нам доторкнутися до України”.

 

Минулого року прапор привернув увагу діаспори та мешканців Нью-Йорка, потім його розгорнули у Пенсільванії, а тепер настала черга Бостона показати цей символ сили та єдності. Величний синьо-жовтий стяг пошили в Україні у 2012 році. Він має розмір 40×60 метрів і важить понад 200 кілограмів.

 

“Раніше підняття прапора у Бостоні було стандартною подією. 24 серпня у мерії дозволяли на їхніх флагштоках, поряд із американським підняти український прапор. На подію запрошували політиків, наприклад, мер, або представники Конгресу, де вони могли виголосити свої промови, запрошували поважних людей з громади, різних українських організацій в Бостоні. І цього року теж відбулося підняття прапора о 12 годині біля мерії Бостону. Прийшло багато людей. Я після 200 збилася рахувати, а після того на 15-ту годину ми запрошували людей прийти в Міленіум-парк.

 

Український культурний центр цього року зміг привезти Бостон найбільший прапор України. Це якраз той прапор, з яким рекорд встановили і зафіксували в Україні, в Києві, у 2012 році. Наша задача була об’єднати українців та привернути увагу, щоб Україна була на слуху”, — розповіла Олена Попова.

 

Організатори та учасники, за словами Олени, прагнули показувати, що війна досі триває, що українці продовжують боротися, що наш прапор — це символ, який об’єднує українців по світу, це те, що освітлює шлях і показує дорогу до перемоги, щоб День Незалежності і день прапора ми відзначали у мирній, вільній, незалежній країні.

 

Як повідомляла УМ, вчителі з Маріуполя підкорили Говерлу та встановили прапор України.