У Кирилівці на Запоріжжі знаходять тіла мертвих дельфінів

15:57, 29.07.2023
У Кирилівці на Запоріжжі знаходять тіла мертвих дельфінів

Таємнича загибель дельфінів на узбережжі Запорізької області викликає екологічну тривогу (Фото з відкритих джерел)

На окупованих росіянами територіях Запорізької області на узбережжі Азовського моря, поблизу Кирилівки знаходять тіла мертвих дельфінів. Це викликає екологічну тривогу та потребує ретельного розслідування. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Мвндовкілля.

 

За непідтвердженою інформацією, випадки смерті ссавців зафіксували на території ландшафтного заказника «Коса Федотова» після південно-західного шторму. Це дозволяє припустити про їхню загибель у районі південніше острову Бирючий.

 

Як стверджують місцеві мешканці, тіла дельфінів не мають ознак пошкодження від сіток та гвинтів. Тож на загибель могли вплинути постійні вибухи, а також шумове та хімічне забруднення.

 

Адже на узбережжі ландшафтного заказника «Коса Федотова» розташовано не менше трьох полігонів, де росіяни проводять навчання мінометних підрозділів. Авіація рф постійно маневрує на узбережжі Азовського моря та здійснює запуски ракет.

 

Наразі через окупацію населених пунктів Україна не може повною мірою оцінити масштаб трагедії на узбережжі Азовського моря. Міністерство просить повідомляти про всі факти шкоди довкіллю через застосунок Екозагроза.

 

Як повідомляла УМ, росіяни свідомо знищують екосистему Маріуполя: на узбережжі тимчасово окупованого міста помітили мертвих дельфінів. Також у Маріуполі багато стихійних сміттєзвалищ, ніхто не контролює забруднення грунту, річок та моря.