Київський зоопарк врятував двох кошенят-каракалів

19:35, 28.07.2023
Київський зоопарк врятував двох кошенят-каракалів

Зоологічна Тетяна Качан виходила та вигодувала 153 тварини (Фото Київського зоопарку)

У серпні 2022 року Київський зоопарк прийняв на своє обігрівання та лікування каракалів, які стали жертвами воєнного конфлікту. Поранені кошенята пережили складний період, пов'язаний з гострим стресом, але з турботою та допомогою зоопарку вони повернулися до нормального стану. Зараз вони зростають, а співробітники зоопарку докладають зусиль, щоб надати каркалівам максимальний комфорт та догляд. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у Київському зоопарку загальнодержавного значення.

 

"Наприкінці серпня 2022 року цих двох маленьких кошенят було передано до Київзоо співробітниками Національної поліції. Нещасні створіння також постраждали від нелюдської жорстокості. Під час огляду з’ясувалось що каракали виснажені, мають недовагу, порушення рівноваги, ознаки інфекційного захворювання, що було пізніше підтверджено лабораторною діагностикою. Їхня вага у двомісячному віці становила лише 270 г", – розповіли у зоопарку.

 

 

Виходила маленьких кошенят зоологиня з 52-річним стажем Тетяна Качан. Вона за весь час виходила та вигодувала 153 тварини.


Упродовж 2 місяців для каракалів створили спеціальні умови, щоб зберегти їхні життя. Тварин годували кожні 3 години, робили масажі та інші фізіопроцедури, аналізи та щеплення, тренувальні вправи тощо.

 

Каракали росли та розвивались, тому їхній раціон поступово змінювався. Від рідких сумішей перейшли до м’яса кроля, субпродуктів, курятини та яловичини. 

Фахівці зоопарку зазначають, що найулюбленішою стравою стала індичка. 

Наразі дикі коти з'їдають до 1,5 кг таких м’ясних смаколиків на день.

 

Каракалами вже виповнився рік, їхня вага становить майже 15 кг. Але їхній процес відновлення продовжується. Як зазначили в зоопарку, реабілітація може тривати кілька років.

 

"От і наші каракали хоч і мають здоровий вигляд та активно бавляться, й досі демонструють недовіру до незнайомих людей та страх до гучних звуків. 

Тож дуже просимо наших відвідувачів не шуміти та не галасувати, аби маленькі серця цих прекрасних створінь остаточно відтанули після перенесених травм", – наголосили у зоопарку.

 

Побачити врятованих каракалів можна щодня на їх майданчику, навпроти вольєру верблюдів.

 

Нагадаємо, що літня спека спонукала працівників зоопарку створити умови для тварин, щоб вберегти їх від перегріву. Також у Київському зоопарку показали, як почуваються інші тварини -війни, які пройшли реабілітацію.

 

Як повідомляла УМ, Одеський зоопарк надав притулок понад двом сотням тваринам із затоплених територій Херсонщини. У закладі знайшли свій тимчасовий дім жаби, пітони, вужі, черепашки, єнотоподібні собаки та навіть олень.