Кінбурнська коса стане островом після теракту на Каховській ГЕС

17:03, 06.06.2023
Кінбурнська коса стане островом після теракту на Каховській ГЕС

Кінбурнська коса постійно страждає ерез дії російських варварів.

Кінбурнська коса (так зване Білобережжя Святослава), що на чорноморському узбережжі Миколаївської області, може тимчасово перетворитися на острів після терористичного підриву Каховської гідроелектростанції та розливу води з Каховського водосховища. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини" у вівторок.

 

«Кінбурнська коса теж небезпечна зона для ворога зараз, у тому числі в екологічному сенсі. Тому що підтоплення може бути і там досить критичним, аж до того, що тимчасово півострів може стати островом», - наголосила вона.

 

За словами речниці, такий неприродній рівень води може відділити півострів Кінбурнська коса від материкової частини.

 

«Це, звісно, ускладнить логістику ворога. Вони і зараз не перебувають там постійно. Західна частина Кінбурнської коси, з якої вони здійснюють обстріли, – вона, як правило, використовується ними як безпосередньо вогнева позиція: вони прибувають туди, обстріляли й ретируються, усвідомлюючи, що одразу отримають у відповідь», – заявила пані Гуменюк.

 

І додала, що до минулої ночі не було ознак того, що росіяни готують теракт на Каховській ГЕС, більш потужного маневрування по лівому берегу Дніпра вони не демонстрували.

 

Зараз лівий берег Херсонської області потерпає від затоплення більше за правий, а російські мінно-вибухові загородження дрейфують річкою Дніпро і можуть вибухати.

 

Як повідомляла «УМ», російські окупанти підірвали Каховську ГЕС приблизно о 2.30 в ніч на 6 червня.

 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц засудив підрив Каховської ГЕС і вважає його «новим виміром» війни росії проти України.

 

Згодом було оприлюднено перший супутниковий знімок знищеної Каховської ГЕС на Херсонщині.