Амбасадор United24 Міша Коллінз зустрівся із Зеленським у Києві

13:21, 31.05.2023
Амбасадор United24 Міша Коллінз зустрівся із Зеленським у Києві

Президент України під час зустрічі з американським актором Мішею Коллінзом (ліворуч) та його другом Джайлсом Дьюлі (праворуч). (Фото Офісу президента)

Зустріч з американським актором Мішею Коллінзом провів Президент України Володимир Зеленський. Відомий актор відвідав Київ і став послом фандрейзингової платформи UNITED24 у напрямі "Гуманітарне розмінування".

 

Як інформує УМ, про це 31 травня повідомили на сайті глави Української держави.

 

"Коли ми звільняємо від окупантів наші території, ми отримуємо багато проблем через заміновану місцевість. На сьогодні в нас понад 200 тисяч квадратних кілометрів замінованих територій. І ми відчуваємо великий дефіцит обладнання, щоб упоратися з такою великою територією", - розповів Зеленський.

 

Зі свого боку Коллінз повідомив, що його товариш - британський журналіст і фотограф Джайлс Дьюлі - свого часу в Афганістані наступив на вибуховий пристрій і втратив обидві ноги та руку, тож для нього допомагати в гуманітарному розмінуванні - це особисте питання. Дьюлі, який також був присутній на зустрічі, додав, що його фонд "Спадок війни" (Legacy of War Foundation) також збирає кошти на розмінування і вже став офіційним партнером платформи UNITED24 у Великій Британії.

 

Коллінз наголосив, що надзвичайно наснажений брати участь у цьому проєкті UNITED24. "Я відчуваю свою роль як амбасадора в тому, щоб поширювати інформацію й розповідати історію про те, що відбувається в Україні, для моєї аудиторії по всьому світу й привертати увагу, щоб світова підтримка України й надалі тривала", - наголосив актор.

 

Окрім зустрічі із Зеленським, у межах візиту Коллінз відвідає Чернігівську область, де ознайомиться з роботою українських саперів.

 

Як повідомляла УМ, United24: Барбара Стрейзанд пожертвувала $240 тис. на медичну допомогу українцям.