Чарльз ІІІ та Камілла вдягнуть на коронацію мантії попередніх монархів

14:02, 03.05.2023
Чарльз ІІІ та Камілла вдягнуть на коронацію мантії попередніх монархів

Королівська родина одягне по дві мантії 6 травня (facebook.com/TheBritishMonarchy)

На коронацію короля Чарльза ІІІ 6 травня королівська родина згідно з традицією одягне по дві мантії: державну (Robe of State), яку надягають, коли прибувають до Вестмінстерського абатства і спадкову (Robes of Estate), в яку вбираються, коли від’їжджають.

 

75-річна дружина короля Чарльза ІІІ королева-консорт Камілла одягне на коронацію чоловіка вбрання його покійної матері, королеви Єлизавети ІІ. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила королівська родина Великобританії у Фейсбуці.

 

Мантію, яку спочатку пошили для королеви Єлизавети, одягне її невістка, королева Камілла, на коронацію її та короля Чарльза III.

 

Обидва їхні величності носитимуть два різні набори мантій під час служби 6 травня: мантії держави, які надягають після прибуття до Вестмінстерського абатства, і мантії маєтку, які надягають після від’їзду.

 

 

Державна мантія Камілли була виготовлена для королеви Єлизавети в 1953 році. Як і мантія його матері, мантія короля Чарльза ІІІ виготовлена з темно-червоного оксамиту. Мантію носив дід монарха, король Георг VI, під час своєї коронації в 1937 році.

 

Тим часом мантію маєтку Камілли було розроблено та вишито вручну в Королівській школі рукоділля. За словами Букінгемського палацу, "дизайн Королівської школи рукоділля спирається на теми природи та навколишнього середовища, показуючи національні емблеми Сполученого Королівства, а також віддаючи данину Його Величності Королю".

 

Повідомляють, що мантія відображає "прихильність їхніх величностей до світу природи". На одязі Камілли зображені комахи, зокрема бджоли та жук, а також такі рослини, як конвалія, яка була в її весільному букеті та вважалася улюбленою квіткою королеви Єлизавети, і дельфіній, який є однією з улюблених квітів Чарльза.

 

Корона, яка використовується для коронації королеви-консорта Камілли, також віддасть данину поваги її свекрусі. Ще в лютому палац оголосив, що корону королеви Марії, яку вибрала Камілла, буде оновлено діамантами, які "були частиною особистої колекції ювелірних виробів королеви Єлизавети II протягом багатьох років і часто носилися Її покійною величністю як брошки".

 

Як повідомляла УМ, Чарльз III проголошений королем на історичній церемонії в Лондоні у вересні.