Twitter знижує рейтинг твітів про Україну

20:03, 03.04.2023
Twitter знижує рейтинг твітів про Україну

Twitter навмисно знижує рейтинг дописів про війну в Україні (Фото з відкритих джерел)

Користувачі Twitter виявили, після того, як був викладений код алгоритму у відкритий доступ, твіти, що стосуються України, були понижені в рейтингу, тобто користувачі з меншою ймовірністю побачать їх у своїй стрічці. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Yahoo!News.

 

Користувач Twitter Аакаш Гупта (@aakashg0) разом з групою інших користувачів проаналізував код алгоритму і виявив секрети збільшення кількості підписників на сайті, а також той факт, що, як і теми, які вважаються "дезінформацією". Тема України посідає дуже низькі позиції в рейтингу.

 

За чутками, користувачі Twitter, які часто публікують пости на українську тематику, помітили меншу активність у своїх акаунтах після того, як Ілон Маск очолив платформу в жовтні минулого року. Позиція самого Маска щодо підтримки України є неоднозначною, оскільки декілька разів він займав проросійську позицію.

 

За це Маск отримував багато критики, включаючи Президента України Володимира Зеленського.

 

Тим часом, новина про те, що Маск зробив алгоритм Twitter відкритим, була сприйнята багатьма користувачами як крок до прозорості, хоча деякі з них висловлювали побоювання, що, відкривши алгоритм ранжування твітів, тепер набагато легше маніпулювати ним.

 

Як повідомляла УМ, власник соцмережі Twitter, мільярдер Ілон Маск розблокував акаунт експрезидента США, мільярдера Дональда Трампа у цій соцмережі.