Орландо Блум відвідав Ірпінь та зустрівся із Зеленським, фото

00:50, 27.03.2023
Орландо Блум відвідав Ірпінь та зустрівся із Зеленським, фото

Орландо Блум в Ірпені. та у Києві. (Фото Офісу президента)

Зірка фільмів «Володар перснів» та «Пірати Карибського моря» Орландо Блум прибув до України в неділю та у першу чергу відвідав постраждале від російських окупантів  місто Ірпінь під Києвом.

 

Британський актор та посол доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блум прибув із візитом до України, щоб підтримали українських дітей.

 

Як інформує Україна молода, про це зірка «Піратів Карибського моря» повідомив у себе в Instagram.

 

Під час візиту до України Орландо Блум відвідав міста Київ та Ірпінь, а також село Демидів, де побачив страшні наслідки війни, яка вже понад рік триває в нашій країні.

 

«Я прибув до України вперше з 2016 року. Відтоді як я був тут, я навіть не міг уявити, що війна може поширитись на всю країну. Але сьогодні мені пощастило почути дитячий сміх у дитячій точці «Спільно», яку підтримує ЮНІСЕФ — безпечному, теплому та затишному місці, де діти можуть гратися, навчатися та отримують психосоціальну підтримку», — зазначив зірковий актор.

 

За його словами, таких центрів в Україні вже відкрили понад 180. Тут батьки можуть щодня на кілька годин залишати своїх дітей, щоб ті могли погратись, позайматись творчістю, відпочити та відчути себе в безпеці.

 

Після поїздки Орландо Блума та команди ЮНІСЕФ до Ірпеня із ними зустрівся президент Володимир Зеленський, передає Офіс президента.

 

 

«Зустрівся із послом доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блумом та командою ЮНІСЕФ – організації, яка займається гуманітарною підтримкою й захистом дітей. Орландо Блум давно й змістовно працює із цим напрямом. Він уже був в Україні, на нашому Донбасі, ще до повномасштабної війни. І знає, що принесла ця агресія, наскільки повномасштабними мають бути зусилля світу, щоб її зупинити, щоб відновити Україну після війни», - повідомив глава держави.

 

За його словами, сторони домовилися, щоб наші команди працювали над кількома напрямами.

 

«Зокрема, це питання повернення наших дітей, які були силою вивезені в Росію, це створення бомбосховищ для наших діточок. І третє – це технічне забезпечення дистанційного навчання в тих районах і областях, де неможливо навчатись офлайн через відповідні загрози», - написав президент

 

 

Тоді як Орландо Блум наголосив, що вражений сміливістю та стійкістю українців, які попри війну залишаються сильними.

 

Актор розповів, що він відвідав одну зі шкіл Ірпеня, яку обладнано бомбосховищем. За його словами, такі проекти є важливими для ЮНІСЕФ.

 

Учасники зустрічі також обговорили повернення українських дітей, яких окупанти депортували до Росії. Глава держави закликав ЮНІСЕФ допомогти Україні у розв’язанні цього питання.

 

Як повідомляла "УМ", французька актриса Катрін Денев - одна зі світових знаменитостей, яка підтримує Україну у боротьбі з російськими агресорами - прочитала вірш Лесі Українки французькою мовою.