Кун Зайдвак організував у монастирі в Нідерландах притулок для біженців з України

18:19, 28.02.2023
Кун Зайдвак організував у монастирі в Нідерландах  притулок для біженців з України

У монастирі, що став одним із найбільших прихистків у Нідерландах, проживає майже 200 біженців з України.

Нідерландець Кун Зайдвак перетворив порожній монастир в містечку Оденбош на дім для майже двох сотень біженців з України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

 

«Коли почалася війна, я вчився. Але я покинув навчання і почав допомагати українцям... Я захоплююсь українцями – силою характеру. Тут у нас багато жінок – вони дуже незалежні. І це вражає нас, нідерландців. А також їхнє ставлення одне до одної – у нашому суспільстві ми так ставимося до членів власної родини, українці підтримують всіх. І я думаю, що це здатне змінити світ», – каже нідерландець Кун Зайдвак.

 

23-річний нідерландець фактично відповідає за один із найбільших прихистків у Нідерландах. Чоловік розповідає, що раніше у будівлі жили монахині, тож приміщення у хорошому стані.

 

 

«Шість років будівля була порожньою, але до цього монахині дуже добре піклувалися про неї, тож нам пощастило», – каже Зайдвак.

 

 

У центрі для біженців нідерландець також організував міні салон краси, де можна зробити манікюр та зачіску. А ще тренажерний зал. Своєю чергою українці вчать нідерландця готувати українські смаколики.

 

 

Також чоловік рік збирав відпустку, щоб поїхати волонтерити в Україну, у свою першу поїздку він вирушив на Донеччину, щоб, зокрема, під Бахмутом допомагати вивозити людей.

 

Як відомо, у Нідерландах відкрили експозицію «швидкої» з Харківщини, розстріляної росіянами. Артефакт війни було виставлено на головних площах близько десяти нідерландських міст.

 

Як повідомляла УМ, Нідерланди навчатимуть українських солдатів та відправлять Києву ЗРК Patriot.