В Україні прогнозують снігопади та морози до 14 градусів

20:23, 04.02.2023
В Україні прогнозують снігопади та морози до 14 градусів

Наступний тиждень лютого справді буде лютим: очікуються сильні морози (Фото з сайту Pixabay)

На Україну на наступному тижні насуваються снігопади й морози, подекуди стовпчики термометрів опустяться до мінус 14 градусів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Український Гідрометцентр.

 

У понеділок, 6 лютого, сніг очікується у Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. На заході України вдарять морози до -11 вночі і вдень температура коливатиметься в межах 2-4 градусів морозу. На решті території нашої країни прогнозується мінлива хмарність та невеликі опади у вигляді снігу. 

 

У південних та східних регіонах уночі похолодає до -5, а вдень температура буде в межах нуля. У столиці 6 лютого опадів не передбачається. Вночі стовпчики термометрів покажуть 7 градусів морозу, вдень очікується до 4 градусів нижче нуля.

 

У вівторок, 7 лютого, сніг очікується лише у Криму. На півострові упродовж дня триматиметься мороз до 3 градусів. На решті території України синоптики прогнозують мінливу хмарність.

 

Найсильніші морози будуть у західних регіонах – вночі до 11 градусів нижче за нуль. Однак на крайній півночі – на Волині та на Рівненщині вдень температура підніметься до +1.

У Києві у вівторок погодні умови не зазнають суттєвих змін. Снігу у цей день у столиці не буде, але впродовж дня триматиметься морозна температура.

 

У середу, 8 лютого, морози посиляться по всій території нашої країни. Нічна температура подекуди опуститься до -14 градусів. Найхолодніше буде на Закарпатті, а також у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Сумській, Харківській та Луганській областях – до 10 градусів морозу вночі.

 

В Одеській, Миколаївській та Херсонській областях 8 лютого протягом дня очікується відлига до +1, також близько нуля термометри показуватимуть на Кіровоградщині та Дніпропетровщині. У Києві 8 лютого опадів не передбачається. Вночі температура опуститься до 9 градусів морозу, а вдень буде 1-3 градуси нижче нуля.

 

Нагадаємо, харківський бабак Тимка ІІІ передбачив, що весняна погода прийде в Україну в середині березня 2023. «Прогноз» він зробив на біостанції у селі Гайдари 2 лютого, коли відзначається День бабака.

 

Раніше заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня повідомила, що в Україні наступного тижня (6-12 лютого)очікується морозна погода, як уночі, так і вдень. Похолодання принесе повітря із півночі.

 

Як повідомляла УМ, раніше ми писали про прогнози вкргідрометцентру, якою очікувати зиму— теплою, чи холодною.