Кіт Макс з Бучі втік з російського полону

14:41, 28.01.2023
Кіт Макс з Бучі втік з російського полону

Коту Максу з Бучі довелося проти довгий шлях, допоки він возз‘єднавс з родиною

Мейн-кун Макс, який мешкав із родиною до війни в Бучі, за своє котяче життя побачив більше, ніж деякі люди. Він на власній шкурці відчув, як це — перебувати у російському полоні. Однак його історія закінчилася щасливо — коту вдалося втекти під час неорганізованого відступу росіян і повернутися до господарів.

 

Як інформує Україна молода, історію хороброго мейн-куна розповів Facebook-користувач Ілля Шелепін.

 

Він зазначив, що російські військові в одному із будинків забрали собі кота, занадто вже їм сподобався рудий пухнастик. Утім, у Макса, так звати тваринку, були на все це інші плани.

 

Макс був одним із найвідоміших котів, якого розшукували господарі під час окупації Бучі. Примітна деталь — ошийник із медальйоном, на якому зображений знак Бетмена, — впадала у око дуже багатьом користувачам. Цей аксесуар фактично став основним шансом на порятунок та повернення до рідної сім'ї: на іншому боці знаходився QR-код із даними господині.

 

Коли розпочалося російське вторгнення, родина, де жив кіт, намагалася якнайшвидше зібратися і виїхати. Макс, який є волелюбним котом, чи то десь заховався, чи то втік гуляти — але знайти його не вдалося. Тому було прийнято рішення виїжджати самим. 

 

Повернувшись додому, кіт застав там уже зовсім інших людей: у чужій військовій формі, із бронетехнікою і відсутністю знань будь-яких правил етикету та поняття совісті. Перш ніж втікати назад на територію Білорусі, окупанти максимально спотворили будинок, залишивши "наскельний живопис" на різних поверхнях. Не цуралися вони у своїх малюнках і нецензурщини.

 

Макса ж, через його красиву зовнішність, окупанти прихопили із собою, в якості живого трофея. Далі історія дещо замовчує — чи то йому справді вдалося самому втекти із полону, чи солдати вирішили самі його позбутися, — однак в якийсь із днів тваринка лишилася однісінька за багато кілометрів від дому. Як пізніше виявилося, ще й на території іншої країни — в Білорусі. Під Гомелем на нього наткнулась одна із місцевих жительок. Кота, який був облитий чимось клейким, що неможливо були змити, швидко привели у нормальний вигляд, а потім зв'язалися із його родиною. Так-так, саме завдяки уже згаданому медальйону із QR-кодом.

 

Білоруси співпрацювали із поляками, завдяки чому Максу вдалося здійснити ще більшу подорож, аніж до цього. І зрештою він усе ж зустрівся зі своєю родиною. За стільки часу він встиг відростити нову шерсть (замість відстриженої брудної), пережити стрес та повернути собі апетит. Зараз разом із господарями він мешкає в Іспанії, які, безперечно, чекають можливості нарешті повернутися додому, в Бучу.

 

Дивовижна  історія іього кота вразила багатьох користувачів мережі, які не забарилися поділитися емоціями. Дехто вважає, що життя Макса достойне екранізації, як приклад ще одного українця, нехай і чотирилапого, який не став миритися із російським полоном.

 

Як повідомляла УМ, у киянина Євгена Афанасьєва на дарницькому ринку є магазин і притулок, де місяцями, а то й роками живуть нічийні коти.Багатьом бідолахам він вже підібрав господарів, решту намагається прилаштувати у добрі руки.