У Беверлі-Гіллз оголосили переможців ювійленої премії Золотий глобус

14:11, 11.01.2023
У Беверлі-Гіллз оголосили переможців ювійленої премії Золотий глобус

Актор Едді Мерфі отримав почесну нагороду Сесіля ДеМілля

У Беверлі-Гіллз після кількох років онлайн-церемоній пройшло 80 -те нагородження премією Золотий глобус, яку щороку вручає Голлівудська асоціація кінокритиків.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Holliwood Reporter у Твітері.

 

Головним ведучим вечора був актор, сценарист, стендап комік Джеррод Кармайкл. Нагороди ж своїм колегам по кіноіндустрії вручали акторка останнього "Джеймса Бонда" та "Блондинки" Ана де Армас, режисер Квентін Тарантіно, зірка серіалу "Венздей" Дженна Ортега, актор "Шалено багатих азіатів" Генрі Голдінг та інші знаменитості.

 

Крім того, акторка Джеймі Лі Кертіс вручила почесну нагороду Сесіля ДеМілля цьогорічному лауреату – актору Едді Мерфі.

 

До гостей церемонії за допомогою відео звернувся президент України Володимир Зеленський. Він провів паралелі між першою церемонією Золотого глобуса у 1943 році, під час Другої світової, і 80-ю церемонією у 2023 році, що проходить під час війни, яку Росія розв’язала проти України.

 

«У Першій світовій війні загинули мільйони людей. Друга світова війна занапастила десятки мільйонів. Третьої світової війни не буде. Це не трилогія»,– підкреслив Зеленський.

 

Тріумфаторами церемонії стали Стівен Спілберг та його автобіографічна драма "Фабельмани". Стрічка принесла йому нагороду як Найкращому режисеру та за Найкращий драматичний фільм.

 

Нагороду за кращі жіночі ролі отримали Кейт Бланшетт (драма "Тар") та Мішель Єо (комедія "Все завжди і водночас". За чоловічі - Остін Батлер (за драму "Елвіс") та Колін Фаррелл ( за комедію "Банші Інішерина").

 

Як повідомляла УМ, до Топ—10 Netflix увійшла украінська «Чорна комедія».