Найкращим містом світу 2023 року визнано Київ

11:18, 04.01.2023
Найкращим містом світу 2023 року визнано Київ

Київ - найкраще місто світу. (Фото з відкритих джерел)

Найкращим містом світу 2023 року почесно став Київ – столицю назвали маяком мужності та стійкості.

 

Як інформує УМ, про це повідомив World's Best Cities.

 

Відповідний рейтинг опублікувала агенція Resonance. Нагадаємо, що раніше експерти назвали найдорожчі міста для життя.

 

Так, експерти оприлюднили рейтинг "Топ 100 найкращих міст світу 2023 року для життя, роботи, інвестицій та подорожей". Перше місце посів Лондон, а після нього до списку потрапили Париж, Нью-Йорк та інші.

 

Стосовно Києва експерти заявили, що столиця України – маяк мужності та стійкості проти російського агресора.

 

Київ є великим діловим центром України. Житловий фонд міста представлений багатоквартирними будинками та сучасними житловими комплексами. Транспортна інфраструктура — це розвинена система метро та автобуси, тролейбуси і трамваї. Місто багате на визначні місця та пам’ятки,

– написали про столицю.

 

Символом Києва назвали Києво-Печерську лавру. А головний здобуток столиці – це дух, який не змогли зламати російські окупанти.

 

"Мужній український народ перетворив російський план "Київ за три дні" на довготривалу та зовсім не переможну війну для Росії", – зазначили експерти.

 

Постпред України Сергій Кислиця відреагував на це. «Київ визнано найкращим містом світу 2023 року. Я так зворушений. Далі йде Лондон (люблю це місто та сповнений заздрості), Париж та Нью-Йорк»,– написав він.

 

У свою чергу мер столиці Віталій Кличко написав у соцмережах.

 

«Завдяки стійкості, незламності мешканців Києва та хоробрості перед обличчям війни експерти агенції присудили столиці почесне звання «Найкращого міста 2023 року» у рейтингу «100 найкращих міст світу», - написав Кличко.

 

За його словами, також експерти відзначили суттєвий розвиток інфраструктури міста за останніх 10 років — створення нових парків і скверів та впорядкування старих, наведення ладу з паркуванням, оновлення рухомого складу муніципального транспорту.

 

«Київ сьогодні — це серце Європи. Яке продовжує битися — за життя, за розвиток, за красу міста і комфорт його мешканців», - зазначив Кличко.

 

Але справедливості ради зазначимо, що влітку 2022 року Київ став другим містом у світі з найбруднішим повітрям. Вище у рейтингу лише столиця Чилі Сантьяго.

 

Поганий рівень забруднення повітря фахівці характеризували як "нездоровий." Найбрудніше повітря спостерігали на Оболоні та Лівому березі.

 

У рейтингу найбруднішого повітря Київ обійшов навіть індійські міста.

 

Як інформує УМ, Ракетний тероризм: у Києві загинув пенсіонер.