Пісню «Батьківщина» гурту Kalush критикують за сумнівний рядок про дівчину-волю

14:59, 20.12.2022
Пісню «Батьківщина» гурту Kalush критикують за сумнівний рядок про дівчину-волю

Гурт Kalush через сумнівний рядок в пісні «Батьківщина» потрапив у скандал

Гурт Kalush та репер Skofka після випущеного кліпу на пісню «Батьківщина» потрапили в скандал.

 

Виконавці переконують, що мали на меті підтримати бойовий дух захисників, однак шанувальники розкритикували музикантів і закидають їм, що деякі рядки у пісні дуже сумнівної якості і не мають права на існування у нашій музиці.

 

Як інформує Україна молода, відповідні коментарі були опубліковані під відео пісні в Ютубі.

 

Як зізнаються музиканти, трек написаний душею і серцем, біллю за Україну й смутком за померлих героїв: «Скільки не стріляй в наш край. Скільки не пали поля. Житиме вічно наша ненька. Вродить ще не раз земля... Око за око, зуб за зуб, загризуть тут за тризуб. Око за око, зуб за зуб, наші тихо підповзуть».

 

Однак українців обурили слова з пісні про те, що воля – це дівчина, яка не дала б росіянам. У пісні справді є такий рядок: «Кулі-дебіли полетіли, бо не мали права вони на слова. Воля – це дівчина, що любить дім, тіки рускім би не дала». 
 

 

Коментатори пишуть артистам, що подібне порівняння не має права на існування в сучасній українській музиці. «Воля – це дівчина, яка любить дім, тільки би русскім не дала. У вас, хлопці, все з головою в порядку?» – пишуть в коментарях.

 

Нагадаємо, в мережі з’явилося відео, в якому одна з українських співачок виконує легендарний «Щедрик» Леонтовича з матюками. У пісні вона згадує про Путіна-х#уйло та рашку-гі#но.

 

Як повідомляла УМ, переможці Євробачення гурт Kalush Orchestra разом із гуртом Skofka розпочали великий збір коштів на 50 генераторів для ЗСУ.