«Пес доброї волі»: Патрон першим у світі отримав титул UNICEF? ajnj

09:41, 21.11.2022
«Пес доброї волі»: Патрон першим у світі отримав титул UNICEF? ajnj

Пес-піротехнік «Патрон». (Фото ДСНС)

Всесвітньовідомий песик на прізвисько «Патрон», який знайшов 300 вибухових пристроїв, отримав почесний статус UNICEF "Пес доброї волі". Для цього було підписано Меморандум про співпрацю.

 

Як інформує УМ, про це повідомляється на сторінці UNICEF і Патрона в Instagram.

 

"Ми не можемо більше стримувати себе і мовчати про це. Відбулася унікальна подія в історії UNICEF. Вперше ми підписали Меморандум про співпрацю і надали почесний статус "Пес Доброї Волі" найвідомішому в Україні собаку Патрону", — йдеться у повідомленні.

 

У повідомленні також зазначається, що пес багато означає для дітей України. Тому на підписання меморандуму було запрошено учасників уроку з мінної безпеки.

 

 

В UNICEF повідомили, що у Всесвітній День дитини, саме час звернути увагу світової спільноти на життя, яке мають українські діти.

 

"Вони чують сирени та живуть під час жорстокої війни. Усюди правила, обмеження: не для виховання, а для збереження життя. Таке дитинство не може існувати у 21 столітті. Але я справді вдячний усім, хто допомагає нам із ДСНС інформувати дітей цікавим способом: мультики, загадки, цікаві завдання. Це я зараз говорю про UNICEF, якщо що. Дякую всім працівникам UNICEF, які працюють заради життя кожної дитини", — уточнили на сторінці Патрона.

 

Нагадаємо, що відомий український пес-сапер Патрон привітав Україну із Днем Незалежності. Він перерахував, що для нього "любити Україну".

 

 

Також ми повідомляли, що сапер Державної служби з надзвичайних ситуацій України пес Патрон стане директором департаменту комунікацій зоозахисної організації UAnimals.

 

Як повідомляла УМ, пес Патрон отримав відзнаку «Чотирилапий захисник».