Культовий вуличний художник Бенксі створив графіті у Бородянці

11:05, 12.11.2022
Культовий вуличний художник Бенксі створив графіті у Бородянці

Графіті гімнастки з´явилося на зруйнованому будинку в Бородянці

У розгромленій Бородянці на зруйнованому будинку з'явився малюнок легендарного Бенксі.

 

Як інформує Україна молода, авторство одного з графіті художник підтвердив у своєму Instagram, де публікує малюнки виключно власного авторства.

 

Знаменитий на весь світ британський вуличний художник-анонім Бенксі підтвердив, що залишив свій малюнок на одній зі зруйнованих будівель у містечку Бородянка на Київщині.

 

На руїнах багатоповерхівки аднеграундний стріт-арт художник зобразив гімнастку, яка балансує на стінах, що обвалилися.

 

Бенксі – всесвітньо відомий вуличний художник, який всю свою кар'єру ховає справжнє ім'я під псевдонімом. Перші стріт-арт роботи Бенксі почали з'являтися у 1990-х. Наразі роботи андеграундного артиста оцінюються в мільйони доларів і завжди характеризуються соціальним та політичним контекстом.

 

Хоча сам Бенкс підтвердив лише одне графіті, зроблене в Бородянці, передбачається, що художник залишив на руїнах міста ще кілька робіт. 

 

Про це у своєму Instagram написав фотограф Ед Рам, який змалював стріт-арт малюнки в стилі Бенксі.

 

На одному з графіті маленький хлопчик перемагає дорослого дзюдоїста — посилання на те, що Путіна було усунуто з посади почесного президента Міжнародної федерації дзюдо. На другому малюнку зображено гімнастку, прототипом якої, за припущеннями користувачів мережі, може бути Аліна Кабаєва.

 

Як повідомляла УМ, фасад Харківського театру музкомедії, що постраждав від ударів уламків ворожої ракети, прикрасили муралом на знак подяки ЗСУ.