Катерина Поліщук Пташка виступить у суперфіналі «Голосу країни»

14:12, 14.10.2022
Катерина Поліщук Пташка виступить у суперфіналі «Голосу країни»

Дмитро Козацький "Орест" та Катерина Поліщук "Пташка" після звільнення. (instagram.com/mad_birdie31)

Катерина Поліщук, відома як парамедикиня з позивним “Пташка”, яка обороняла Україну на “Азовсталі”, а в травні потрапила у полон рф, виступить у суперфіналі “Голосу країни”.

 

Як повідомляла УМ, такий сюрприз дівчині в День захисників та захисниць України, в ефірі “Сніданку з 1+1” зробив продюсер проєкту “Голос країни”

 

За визволенням “Пташки” слідкувала без перебільшення вся країна, а відео, де вона співає на “Азовсталі”, облетіло весь світ.

 

«Я часто співала колискові, тому що музика допомогала хлопцям з “Азовсталі” при фантомних болях, коли знеболювальні вже не працювали. Яка різниця, ти проживеш 20 хвилин чи 20 років, їх потрібно прожити гідно.

 

Ми не могли опустити руки, хоча і розуміли всі, що найбільш ймовірно – ми не виживемо і не вийдемо з “Азовсталі”. Якщо уявляти собі 9 кіл пекла, то це, мабуть, було останнє. Тоді було важливіше не вижити, а не здатися. Хлопці завжди просили співати, їм потрібно було триматися.

 

У моїй родині я завжди була “зачинщиком” усіх музичних і театральних дійств. Мама співала мені українські народні пісні замість колискових і від того часу я полюбила музику. Я двічі співала навіть тоді, коли була у полоні, співала пісню «Чорні брови, карі очі»»,– каже “Пташка”.

 

Тож на пропозицію продюсерів виступити в суперфіналі сезону “Пташка” відповіла: “Я дуже сильно хочу тішити людей, які надихаються моїм співом. Якщо це запалює серця, я звісно співатиму. Думаю, треба буде дивитися по моєму фізичному і моральному стану та по моєму місцю перебування. В першу чергу для мене важливо повернення хлопців з полону”.

 

Нагадаємо, впродовж сезону глядачі зможуть допомогти нашим захисникам боротись із ворогом. «Голос країни» разом з Dobro.UA та Фондом компетентної допомоги армії «Повернись живим» оголошує благодійну ініціативу під назвою “Твій Голос на аерозасоби для розвідки”.  

 

Його метою стане збір 3 млн гривень на важливу закупку для цілої бригади на передову – квадрокоптера Matrice 300 RTK та 17 малогабаритних дронів DJI Mavic 3 Fly More Combo. Кожний охочий може долучитись до благодійного збору, зробивши будь-який внесок на платформі онлайн за посиланням або відправивши SMS на благодійний номер 88007. Вартість однієї благодійної пожертви у вигляді SMS становить 10 гривень.

 

Як повідомляла УМ, парамедикиня Катерина Поліщук із позивним «Пташка», яку разом з понад 200 іншими українськими захисниками Маріуполя звільнили з полон,  вже наголосила, що наразі звільнені військові оговтуються і незабаром знову стануть в стрій.