Службовий пес-нацгвардієць став чемпіоном світу

12:00, 09.10.2022
Службовий пес-нацгвардієць став чемпіоном світу

Чемпіонка Білка на змаганнях зі своєю господаркою старшою лейтенанткою Нацгвардії Вікторією Безус. (Фото Нацгвардії МВС)

Бліка, бельгійська вівчарка разом зі своєю власницею кінологинею Вікторією Безус обійшли учасників з понад півтори сотні країн.

 

Як інформує УМ, про це 9 жовтня повідомила ТСН.

 

Вперше за всі 30 років існування Чемпіонату світу з дресирування перемогу в ньому здобула українка. Це службовий собака старшої лейтенантки Вікторії Безус. Разом вони несуть службу в одній із частин Нацгвардії.

 

"Не я її обрала, а вона мене, бо я планувала собі іншу собаку залишити, але їй завжди хотілося бути зі мною. Вона завжди хотіла сидіти в мене на ручках, гратися",- розповідає Вікторія.

 

І цим собака підкупила свою майбутню власницю, із нею вони майже одразу почали займатися. Рік тому на змаганнях в Україні Бліка отримала кваліфікацію, це й була перепустка на чемпіонат з дресирування службових собак. Мрію про участь у чемпіонаті ледь не зруйнувало повномасшабне вторгнення.

 

Проте, але ні Бліка, ні її власниця Вікторія навіть не думали здаватися і тому таки вирішили  їхати до Чехії на чемпіонат. "Вона виконувала все так яскраво і настільки чисто, що суддя потім після виступу сказав, що я це відео буду показувати, як навчальне відео для тих, хто вчиться. Він сказав, що він у житті ніколи такого не бачив і що це, мабуть, найкраще виконання цього розділу, яке він тільки в житті бачив", - розповідає кінологиня.

 

 

Це були змагання, на яких собака мала продемонструвати, наскільки в неї добрий нюх, виконати вправи на слухняність і показати свою вправність у командній роботі. Серед учасників з понад півтори сотні країн Бліка проявила себе найкраще і стала чемпіонкою.

 

"Приємно, що одразу після виступу до мене підходили багаторазові чемпіони світу і казали: у нас мурашки по шкірі, що ми такого не бачили",- пригадує Вікторія.

 

Як повідомляла УМ, пес Патрон отримав відзнаку «Чотирилапий захисник».