Співзасновник Pink Floyd Роджер Вотерс написав Олені Зеленській українофобський лист

15:05, 06.09.2022
Співзасновник Pink Floyd Роджер Вотерс написав Олені Зеленській українофобський лист

Засновник легендарного гурту Pink Floyd Роджер Вотерс написав лист Олені Зеленській, у якому висловив свою підтримку росіі

Британський музикант, один із засновників легендарного гурту Pink Floyd Роджер Вотерс написав відкритий лист Олені Зеленській, в якому вкотре підтвердив свою ненависть до українців.

 

Як інформує Україна молода, свій дивний текст 78-річний артист опублікував в Фейсбуці.

 

У тексті Вотерс, який нині мешкає в США, пише, що його серце "кров'ю обливається за всі українські та російські родини, спустошені страшною війною в Україні".

 

І його вразило інтерв'ю першої леді, в якому вона сказала, що "якщо підтримка України буде сильною, то криза буде коротшою".

 

І далі 78-річного артиста понесло.

 

«Якщо під "підтримкою України" ви маєте на увазі Захід, який продовжує постачати озброєння армії київського уряду, боюся, ви можете трагічно помилятися. Кидання пального у вигляді озброєння ніколи в минулому не спрацювало на скорочення війни, і зараз не спрацює, особливо тому, що в цьому випадку більшість пального кидається у вогонь з Вашингтона» - пише він.

 

Потім Вотерс просить Зеленську "вплинути на свого чоловіка" - президента України, щоб він "виконав свою передвиборчу обіцянку і закінчив громадянську війну на сході та приніс мир на Донбас", а ще визнав «часткову автономію Донецька та Луганська».

 

 

Ще музикант хоче, щоб Зеленський "ратифікував і виконав усі "мінські домовленості".

 

Він вважає, що обраний передвиборчий курс президента "не влаштовував деякі політичні фракції, які переконали його діаметрально змінити курс, ігноруючи народний мандат".

 

«Сумно, що ваш чоловік погодився на ті тоталітарні, антидемократичні по відношенню до українського народу кроки, а злі сили екстремального націоналізму з тих пір керували Україною. Вони перетнули безліч червоних ліній, які були чітко встановлені вашими сусідами з рф протягом багатьох років, і, як наслідок, вони, крайні націоналісти, поставили вашу країну на шлях до цієї катастрофічної війни»,- звертається Вотерс до Зеленської.

 

Додамо, що це вже не перша українофобська заява екс-учасника Pink Floyd.

 

Так, у 2018-му він казав, що Революція Гідності 2014 року "була спланована Вашингтоном" і "спровокувала" Росію окупувати Крим.

 

«Севастополь дуже важливий для Росії та росіян. Існує безліч договорів і паперів, згідно яких Росія має права на це місто»,- казав він.

 

Зауважимо, що Pink Floyd у квітні об'єдналися без Вотерса і записали пісню про Україну з Андрієм Хливнюком, запустивши благодійну акцію на підтримку жителів нашої країни.

 

Засновники культового гурту Девід Гілмор і Нік Мейсон і зараз активно підтримують Україну, поки їхній колишній колега (можливо, за гроші) прославляє Путіна і його політику.

 

Як повідомляла УМ, культовий британський рок-гурт Pink Floyd вперше за останні 28 років записав і презентував пісню під назвою Hey Hey Rise Up, присвячену боротьбі України за свою волю.

 

Рокери не написали жодної пісні з 1994 року і не об’єднувалися знову аж доки їх не вразило і не розлютило мерзенне вторгнення росії в Україну.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський гурт Red Hot Chili Peppers на концерті в Маямі підняв синьо- жовтий прапор, тим самим привернувши увагу до України.