Аліна Паш виступить на фестивалі у Будапешті разом з росіянами

17:39, 10.08.2022
Аліна Паш виступить на фестивалі у Будапешті разом з росіянами

Аліна Паш погодилася співати з росіянами на одній сцені (Фото з відкритих джерел)

Аліна Паш, яку раніше піддали хейту через брехню про відвідування Криму, потрапила в новий скандал.
 
Цього разу їй дісталося на горіхи за участь у фестивалі Sziget у столиці Угорщини Будапешті, в якому візьмуть участь і російські артисти.
 
Аліна розповіла, що спеціально для цього виступу підготувала нове шоу.
 
За словами Паш, вона розуміє всю відповідальність, але не може ігнорувати можливість виступити на такому великому майданчику і донести позицію України.
 
Співачка запевнила, що зробить усе можливе, аби російським артистам було соромно за криваву політику Кремля. 
 
Як інформує Україна молода, про це Аліна написала на своїй сторінці у Facebook.
 
«Розумію коментарі щодо неприпустимої присутності на одному фестивалі разом із російськими виконавцями. Я серйозно розмірковувала над варіантом, щоби відмовитися від участі. Проте для виваженого рішення ми з командою ще й оцінили альтернативні втрати України від відсутності такого великого фестивалю українського голосу на сцені. Тоді цей майданчик не протистоятиме росіянам», — пише Аліна.
 
За її словами, українські артисти вимагали зняття росіян із фестивалю, але не отримали бажаного результату.
 
«Так, це цинічно з їхнього боку, підтримувати Україну та легалізувати росіян одночасно. І можна було б порушити скандал публічно, проте це мало б ризик скасувати „досягнення дипломатії“ і що найгірше — залишити на фестивалі лише голос росіян.
 
Для менших фестивалів, відмова можлива якраз мала б більше позитиву в інтересах України, але на таких великих фестивалях як Sziget, зваживши всі фактори, зокрема готовність інших українських артистів виступати — я також вирішила не відмовлятися, це дуже непростий і болісний компроміс. Переконані, що своєю „правильною“ присутністю ми допоможемо Україні на міжнародній арені набагато більше, ніж демонстративним демаршем», — пояснила свою позицію Аліна Паш.
 
На фестивалі Sziget заявлено в афіші заявлено російську DJ Ніну Кравіц. Її виступи скасували фестивалі електронної музики — The Crave у Гаазі, PollerWiesen у Дортмунді та Movement у Детройті. Голландський лейбл Cline Records розірвав із нею контракт через мовчання про війну. Сама артистка каже, що вона «поза політикою».
 
Як повідомляла УМ, співачка Аліна Паш, яка зі скандалом нібито перемогла у фіналі Нацвідбору на Євробачення-2022, могла надати підроблену довідку організаторам пісенного конкурсу  про в'їзд до Криму з території України, як того вимагає українське законодавство.
 
Адже якби з’ясувалося, що пані Паш порушила законодавство і потрапила до Криму літаком з Москви, її б не допустили до Нацвідбору за порушення законодавства України.