Найпрослухованіший трек: «Stefania» Kalush Orcherstra побив рекорд у Spotify

20:41, 01.06.2022
Найпрослухованіший трек: «Stefania»  Kalush Orcherstra побив рекорд у Spotify

Пісня «Стефанія» гурту «Калуш» стала найпрослуховуванішим треком

Відома композиція українського гурту Kalush Orcherstra «Stefania», з якою колектив отримав перемогу на Євробаченні, стала найпрослуховуванішим треком у Spotify у східноєвропейських та центральноазійських країнах, побивши усі рекорди. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив фронтмен гурту Олег Псюк у сторіз Instagram.
 
«Щойно дізнався, що ми побили рекорд у СНД у Spotify. У нас найбільша кількість прослуховувань. Ніхто ще стільки не мав, як у нас. На другому місці — Елджей, у нього також було багато прослуховувань, але тут Kalush №1».
 
Трек Stefania досі продовжує перебувати в чартах стрімінгового сервісу. Станом на ранок 1 червня пісня знаходиться на 34 сходинці у щотижневому рейтингу найбільш прослуховуваних треків у світі — Spotify Global Viral. А кліп на пісню перебуває на 1 місце у вкладці «Популярне» на YouTube.
 
 
 
Варто зазначити, що Spotify зараховує Україну до однієї категорії з іншими країнами Східної Європи та Центральної Азії.
 
Україна ніколи не була повноцінним членом СНД, оскільки не підписувала Статут, однак мала статус держави-засновниці та держави-учасниці. У 2018 році указом Президента країна остаточно припинила участь в статутних органах СНД.
 
Сам стрімінговий сервіс заявив про відхід з Росії через нові закони, що накладають обмеження на поширення інформації всередині країни. Також Spotify видалили з AppStore та Google Play в Росії.
 
 
 
 
«Додаток аудіостримінгового сервісу Spotify недоступна в App Store і Google Play для користувачів з Росії»,— зазначають російські ЗМІ. При цьому Spotify недоступний також й у Huawei AppGallery.

Як повідомляла УМ, втретє в історії Україна отримала перше місце на Євробаченні-2022. Переможцями  стали Kalush Orchestra з піснею "Stefania". Вони отримали 192 балів від журі та 439 балів від глядачів.
 
А перший заступник голови КМДА Микола Поворозник розповів, що Євробачення-2023 може пройти в Києві. За словами чиновника, у столиці України є весь необхідний інвентар для організації та проведення міжнародного пісенного конкурсу у 2023 році на відповідному рівні.