Євробачення: представники Фінляндії заспівали разом з Kalush Orchestra

08:19, 10.05.2022
Євробачення: представники Фінляндії заспівали разом з Kalush Orchestra

Фінський гурт The Rasmus разом із українським гуртом Kalush Orchestra заспівали «Стефанію» (Фото з відкритих джерел)

Сьогодні у італійському місті Турині розпочнеться 66-й конкурс музичної першості Євробачення. Україну представлятитиме переможець національного відбору – гурт Kalush Orchestra із піснею Stefania, яка знаходить прихильників по всьому світу.
 
Зокрема, представники Фінляндії на “Євробаченні-2022” - відомий рок-гурт The Rasmus - заспівали її разом з авторами та українськими виконавцями. 
 
Як інформує Україна молода, про це стало відомо із опублікованого відео гурту The Rasmus.
 
Рок-гурт The Rasmus, який цьогоріч представлятиме Фінляндію на «Євробаченні-2022», переспівав пісню українського гурту Kalush Orchestra.
 
Учасники музичного колективу опублікували у своєму інстаграмі відео з автомобіля, де під час поїздки вони виконали «Stefania».
 
Пізніше The Rasmus зустрілися з українськими музикантами на вулицях Турина й заспівали вже разом з ними.
 
 
 
Композиція Stefania, з якою український колектив Kalush Orchestra буде представляти Україну на «Євробаченні-2022», вже встигла стати символом незламності та нескореності українського народу. 
 
У одному із своїх інтерв’ю лідер гурту Олег Псюк розповів, про що ж насправді пісня Stefania і чим вона для нього особлива.
 
«Stefania –  це пісня про мою маму. Я ніколи не присвячував їй пісні, та й взагалі не впевнений, що наші стосунки були настільки тісними. Але я знаю, що вона точно заслуговує на цю пісню. Це найкраще, що я колись для неї робив», – поділився артист. 
 
У часи війни Kalush Orchestra почали вкладати у конкурсну пісню новий посил. Колектив присвятив трек Stefania усім матерям, які оберігають дітей від війни....
 
Фронтмен фінського рок-гурту Лаурі Ілонен у свою чергу розповів про те, чому The Rasmus поїхали на Євробачення, про що співатимуть на конкурсі, про своє знайомство з гуртом Kalush Orchestra та шанси України на перемогу в конкурсі.
 
Про зустріч з представниками України на Євробаченні цього року — гуртом Kalush Orchestra — музикант розповів наступне:
 
«Ми мали нагоду зустрітися тричі. І, чесно, я відчуваю, що ми з ними дуже схожі. Між ними на сцені така ж енергія, яка є в нашій групі. У них чудовий настрій і мені дуже сильно подобається їхня пісня. Вона і справді чудова. Думаю, що саме вони і переможуть.
 
Кілька днів тому Kalush Orchestra надіслали нам повідомлення з питанням, чи не хотіли б ми з ними зробити разом, скажімо так, "музичну штуку". Ми погодилися, і от зараз працюємо над цим».
 
Відео має з'явитися наступного тижня. Попри напружений графік, музиканти планують зробити фанам невеликий сюрприз.
 
Соліст The Rasmus зазначив, що дуже прикро спостерігати за тим, що відбувається в Україні, тож висловив свою підтримку українцям:
 
«Хоча, знаєте, бути тут поруч з іншими артистами з Європи, зокрема з Kalush Orchestra, і справді неймовірно. Однак дещо сумно через те, що відбувається в Україні. Попри те, ми відчуваємо певну силу – Європа об'єднана і демонструє свою любов та повагу до українців, свою підтримку вашому народу.
 
Ми бували в Україні останні кілька років, тож мушу визнати, що ваша держава і справді важлива для нашого гурту. Так, у нас і справді тут багато шанувальників».
 
Усім українцям, зокрема і фанатам The Rasmus, музиканти ще раз висловили свою любов і підтримку:
 
«Ми хочемо після війни повернутися до України з концертом, обійняти вас та чудово провести час. Віримо, що це буде незабаром».
Тим часом музиканти двох колективів представили несподіваний дует:
 
«Познайомились із дивовижним Kalush Orchestra з України. Stefania x Jezabel x In The Shadows змішали. Досі тремтіння по тілу. Сердечно дякую!»— написали фінські музики.
 
На «Євробаченні», великий фінал якого відбудеться 14 травня на арені Pala Olimpico, фіни виконають композицію «Jezebel». Букмекери прогнозують їм 14 місце.
 
Як повідомляла УМ, гурт Kalush Orchestra у  італійському Турині представлятиме Україну на «Євробаченні-2022». Українська делегація прибула однією  із перших, оскільки колектив виступає на початку першого півфіналу, 10 травня
 
На знак підтримки учасники  «Євробачення» з інших країн зустріли українців із синьо-жовтими стрічками.
 
Наприкінці квітня учасники Kalush Orchestrа  виступили просто неба в Ірпені, щоб підтримати мешканців зруйнованого міста після варварської окупації.