Компанія TUI закликала виселяти росіян з готелів Туреччини

13:40, 26.04.2022
Компанія TUI закликала виселяти росіян з готелів Туреччини

Росіянам тепер у турецькі оселі — зась (Фото з відкритих джерел)

Готелі Туреччини цьогоріч можуть не заселяти туристів із Росії. Найбільший туроператор Європи компанія  TUI вимагає від готелів Туреччини повиганяти усіх росіян. Причому навіть тих, які раніше забронювали номери.
 
Відповідну вимогу у зв'язку із санкціями проти Росії за її варварську війну проти України надіслав турецьким готелям представник найбільшого європейського туроператора TUI Tantur. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє  газета Turizm Gazetesi.
 
Пояснюється це тим, що туристичні компанії, які відправляють європейських туристів до Туреччини, поставили ультиматум, щоб у готелях, де проживатимуть їхні клієнти, не було росіян.
 
Під обмеження потрапляють навіть росіяни, які вже встигли вселитися в номери. Їх, на думку туроператора, потрібно виселити. Крім того, мандрівники з Європи вимагають від готелів припинити працювати з росіянами.
 
«Мета цього листа – повідомити вам, що всі операції Tantur у Туреччині для TI Travel LLC, TI Baltics SIA та Borublita Holdings Limited припинені. Дія контракту припинена відповідно до статті дев'яти контрактів, підписаних між готелем і Tantur», – йдеться у листі.
 
TUI уточнив, що вимога має бути виконана до 31 травня, проте потім 20 числа щомісяця норма може продовжуватися на кожні 30 днів.
 
Як інформує Україна молода, на українсько – російських переговорах, що відбулися у Стамбулі,  перед делегаціями виступив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган та закликав обидві сторони до перемир'я.