Шон Пенн закликає дозволити Зеленському виступити на церемонії «Оскар»

14:55, 27.03.2022
Шон Пенн закликає дозволити Зеленському виступити на церемонії «Оскар»

Шон Пенн та його некомерційна організація CORE допомагають біженцям з України у Кракові. (facebook.com/CoreResponse)

Голлівудський актор Шон Пенн, який є двічі лауреатом премії «Оскар», закликав учасників бойкотувати нагородження, якщо організатори не дадуть можливості виступити на щорічній церемонії Президенту України Володимиру Зеленському.

 

Окрім цього, він пообіцяв розплавити свою нагороду, якщо так станеться. 


Як інформує Україна молода, про це Пенн сказав в інтерв’ю SNN.


Актор наголосив, що відмова Зеленському у виступі стане "найнепристойнішим моментом у всій історії Голлівуду".


"Найкраще, що може зробити "Оскар" – це дати йому (Зеленському) можливість поговорити з усіма нами. До речі, це людина, яка розуміється на фільмах і має в цьому свою дуже довгу й успішну кар’єру", - зауважив Пенн.


Актор наголосив, що якщо виступ Зеленського не схвалять, він закликатиме відвідувачів бойкотувати шоу і пообіцяв знищити свого "Оскара", якого отримав у 2008 році за роль у фільмі "Молоко".


"Я молюся, щоб цього не сталося. Я молюся, щоб не знайшлося зарозумілих людей, які вважають себе представниками вищого блага в моїй галузі, які вирішать не зв'язуватися з керівництвом України. Я просто маю надію, що цього не станеться, а якщо станеться, сподіваюся, усі підуть із зали", - наголосив Пенн.


Нагадаємо, тиждень тому американська актриса Емі Шумер, яка вестиме цьогорічну церемонію "Оскар", запропонувала організаторам влаштувати віртуальний виступ Зеленського під час заходу. За попередніми даними, кіноакадемія сумнівається у доречності промови українського президента. 


Як відомо, Шон Пенн перебував в Україні, коли почалася війна. Весь цей час він активно підтримує українців та неодноразово публічно казав про мужність Зеленського та його важливу роль як лідера нації. 
 

Як повідомляла УМ, американський актор Шон Пенн, який прилетів до України в перший день війни з Росією, вражений мужністю українського народу і керівництва держави.

 

Зірка Голівуду перебуває в Києві і знімає документальний фільм про війну України з російськими загарбниками.