Шон Пенн вражений відвагою українського народу

11:46, 26.02.2022
Шон Пенн вражений відвагою українського народу

Шон Пенн перебуває в Києві і знімає документальний фільм про війну з України з російськими загарбниками. (Фото: Інстаграм/Sean_Penn)

Американський актор Шон Пенн, який прилетів до України в перший день війни з Росією, вражений мужністю українського народу і керівництва держави.

 

Зірка Голівуду перебуває в Києві і знімає документальний фільм про війну України з російськими загарбниками.

 

Як інформує Україна молода, про те, що він перебуває разом ізукранським народом Шон Пенн написав у Інстаграм.

 

На його думку, президент Зеленський і український народ стали історичними символами відваги.

 

Також зв'язок із ним тримає акторка Алісса Мілано та переказує слова Пенна у своєму Twitter.

 

"Жорстокої помилки, через яку втрачені життя та розбиті серця, вже припущено, і якщо він не поступиться, я вважаю, містер Путін здійснить найжахливішу помилку для всього людства. Президент Зеленський та український народ стали історичними символами відваги та принципів", - сказав актор.

 

"Україна - першопроходці демократичного прагнення до мрій. Якщо ми дозволимо їм битися самим, наш дух як Америки буде втрачено", - закликав Пенн.

 

Тоді як глава Офісу президента Андрій Єрмак написав у соцмережах:

 

«Поки росіяни намагаються боротись з Фейсбуком. Ми боремось, в тому числі і за допомогою Фейсбуку. Виступлю офіційним майданчиком для розміщення дуже важливих слів підтримки.

 

Американський актор Шон Пенн відправив мені цей лист і сказав, що можу опублікувати, де хочу.

 

Хочу опублікувати тут. Вдячні Шону Пенну, який днями був у Києві. Дуже смілива та чесна людина».

 

Текст листа:

“Already a brutal mistake of lives taken and hearts broken, and If he doesn’t relent, I believe Mr. Putin will have made a most horrible mistake for all of humankind. President Zelensky & the Ukrainian people have risen as historic symbols of courage & principle. Ukraine is the tip of the spear for the democratic embrace of dreams. If we allow it to fight alone, our soul as America is lost. “

- Sean Penn.

 

Як повідомляла «УМ», ніч на суботу виявилася найважчою для України, яка силами ЗСУ, спецслужб, тероборони і добровольців чинить запеклий опір російським загарбникам.

 

За даними керівництва держави, за підсумками цієї ночі можна впевнено сказати, що Україна перемагає: ворогу не вдалося захопити жодного українського міста, окупанти відступили.

 

Найбільше втрат російські загарбники зазнали у Василькові та на околицях міста під Києвом, де було знищено чимало десантників, що рвалися до столиці.