На Івано-Франківщині лев вільно прогулювався селом

11:13, 30.01.2022
На Івано-Франківщині лев вільно прогулювався селом

Лева Рому, який тримає у страху усе село на Прикарпатті, віддадуть до притулку (blitz.if.ua)

Півторарічний лев Рома ось уже кілька місяців тримає у страху ціле село на Прикарпатті. Останніми місяцями хижак жив просто у дворі в одному з сіл Івано-Франківщини і наганяв жаху на місцевих жителів. 

 

Як інформує Украна молода, про це повідомляють місцеві ЗМІ.

 

Із власником хижака вже поспілкувалася обласна поліція та місцева екологічна інспекція і той погодився добровільно віддати дику тварину до спеціалізованого притулку.

 

Нині екологи разом із зоозахисниками шукають, куди саме прилаштувати лева, аби там йому були забезпечені гідні умови.

 

Про Рому розповіли жителі села Старуня. Саме там хижака досі тримали на території одного зі складів. За словами селян, він час від часу звідти тікав і гуляв селом. Лева частенько бачили на полі, на заправці й біля сільського кафе.

 

Крім того, власник частенько виводив лева в люди на звичайному повідку для собак. Чоловік запевняв - тварина спокійна. А купив він її, мовляв, аби врятувати від загибелі. Втім, дозволу на утримання хижака у чоловіка немає. 

 

Допоки тварина була маленькою та не завдавала дискомфорту, сусіди мовчали. Коли підросла, людям стало страшно. До того ж, вони не були впевнені, що власник зможе втримати на повідку лева завважки понад 150 кілограмів.

 

Як повідомляла УМ, у Тернополі нарешті з’явилося хоч одне місце, де можна комфортно і безпечно вигулювати собак. Майданчик для таких цілей облаштували в самому центрі міста, на території гідропарку «Топільче».