Ведмежий рай: Малиш і Ляля із Запоріжжя житимуть у приватному зоопарку в Нідерландах

08:49, 30.10.2021
Ведмежий рай: Малиш і Ляля із Запоріжжя житимуть у приватному зоопарку в Нідерландах

Партнери з Нідерландів відгукнулись і запропонували свою допомогу в організації перевезення і утримання Лялі та Малиша. (Фото Укрінформ)

Ведмеді, які понад 20 років перебували на балансі Запорізької дитячої залізниці, тепер житимуть в Нідерландському зоопарку.

 

Увесь цей час керівники залізниці утримували ведмедів та ставились до них з любов’ю, але на жаль умови для звірів були несприятливими.

 

Як розповідають активісти по захисту тварин, керівник Запорізької дитячої залізниці розумів проблему та звертався до українських притулків, щоб ведмедів забрали, але йому було відмовлено, бо вільних місці у притулках в Україні немає.

 

Як інформує Україна молода, про повідомляє Укрінформ.

 

Приватний зоопарк під назвою « Ведмежий рай» в якому тепер житимуть ведмеді Ляля та Малиш знаходиться в місті Ремен, що в Нідерландах.

 

Його площа сягає 2 га. У парку є водоспади і барлоги, прогулянкові зони. Окрім звірів з України в зоопарку вже мешкають ведмеді і з інших країн, тепер всього їх буде 9-ро.

 

Зазначається, що партнери з Нідерландів відгукнулись і запропонували свою допомогу в організації перевезення і утримання Лялі та Малиша.

 

«З початку 2021 року ми спільно працювали над організацією їхнього порятунку. У нашої організації це 29-й та 30-й врятований ведмідь. Але перші, яких ми відправляємо за кордон», - розповіла керівниця проекту ГО “Еко-Галич” Іванна Кудіна.

 

Активісти пройшли складний процес підготовки, кілька місяців працювали над оформленням усіх необхідних документів , погоджень.

 

Протягом 5-ти місяців на порятунок ведмедів зібрали пожертви небайдужих у розмірі 71 661 євро. Організували особистий супровід  до кордону та завершення митних процедур.

 

Як раніше повідомляла Україна молода, у Києві пройшов марш за права тварин.