Цукерберг відреагував на закиди щодо шкоди від Facebook

12:20, 06.10.2021
Цукерберг відреагував на закиди щодо шкоди від Facebook

Марк Цукерберг запевняє, що турбується про безпеку користувачів (Фото: facebook.com/zuck)

Засновник соцмережі Facebook  Марк Цукерберг відкидає звинувачення колишньої співробітниці в тому, що компанія нібито більше піклується про прибуток, ніж про безпеку.

 

Він вважає позбавленими сенсу звинувачення колишнього менеджера компанії Френсіс Хауген, яка на слуханнях в сенаті США заявила, що платформа завдає шкоди дітям.

 

Як інформує Україна молода, відповідну заяву опубліковано на сторінці Цукерберга у Facebook  в середу.

 

«Ми глибоко дбаємо про такі питання, як безпека, благополуччя і психічне здоров'я Якби ми хотіли ігнорувати дослідження, навіщо б ми створили провідну в галузі програму досліджень, щоб розібратися в цих важливих питаннях? Якби ми не дбали про боротьбу зі шкідливим контентом, то чому ми найняли набагато більше людей, які займаються цим, ніж будь-яка інша компанія в нашому просторі?», - аргментує свою позицію засновник компанії.

 

І додає: «У центрі цих звинувачень лежить ідея, що ми ставимо в пріоритет прибуток, а не безпеку і благополуччя. Це просто неправда».

 

Глава Facebook також назвав збій у роботі соцмережі, що стався у понеділок, "найгіршим відключенням за останні роки".

 

"Ми провели останні 24 години, думаючи про те, як ми можемо зміцнити наші системи проти такого роду збоїв. Це теж нагадування про те, наскільки наша робота важлива для людей", - зазначив Цукерберг.

 

Він також поінформував, що попросив топ-менеджерів компанії зайнятися роботою, яка повинна показати публіці всі зусилля Facebook щодо забезпечення безпеки користувачів.

 

Раніше пані Хауген на слуханнях в сенаті США заявила, що Facebook занадто покладається на штучний інтелект для боротьби з ненависницькими висловлюваннями, дезінформацією і неналежною рекламою для неповнолітніх.

 

На її думку, продукти Facebook шкідливі для дітей, а компанія ставить прибуток вище від безпеки користувачів.

 

Як повідомляла «УМ», статки засновника Facebook Марка Цукерберга скоротилися на 7 мільярдів доларів через глобальний збій у роботі Facebook, Instagram і WhatsApp.