Xiaomi обійшла Apple за продажами смартфонів

18:16, 17.07.2021
Xiaomi обійшла Apple за продажами смартфонів

Xiaomi вперше посіла друге місце з часткою у 17% від світових поставок смартфонів.

Китайський виробник смартфонів Xiaomi обійшов американську компанію Apple і став номером два у світі за виробництвом смартфонів у другому кварталі 2021 року

 

Як передає Україна молода, про це повідомила дослідницька компанія Canalys.

 

За даними експертів, світові постачання смартфонів у другому кварталі виросли на 12%.

 

Лідирує на ринку нині Samsung Electronics з часткою у 19%. Тоді як Apple опустилася на третє місце з часткою у 14%.

 

Водночас, Xiaomi вперше посіла друге місце з часткою у 17% від світових поставок смартфонів, що на 3% більше, ніж у попередньому кварталі.

 

Середня відпускна ціна смартфонів Xiaomi приблизно на 40% та 75% дешевша у порівнянні з Samsung і Apple відповідно, зазначає менеджер із досліджень Canalys Бен Стентон.

 

І додає, що основним пріоритетом для Xiaomi цього року є зростання продажів своїх високопродуктивних пристроїв. І, схоже, їй це вдається.

 

У звіті зазначається, що поставки компанії від початку 2021 року виросли більш ніж на 300% в Латинській Америці, на 150% в Африці та на 50% у Західній Європі.

 

Як повідомляла «УМ», в січні 2021 року адміністрація президента США Дональда Трампа в останні дні його каденції запровадила санкції щодо китайської компанії Xiaomi. Підставами назвали ймовірну співпрацю зі спецслужбами Китаю.

 

Раніше до санкційного списку потрапив й інший китайський виробник смартфонів — Huawei. За даними ЦРУ, компанію фінансує китайська розвідка, армія і комісія з нацбезпеки Комуністичної партії.