Телеведуча Ашіон звинуватила міністра культури Ткаченка у расизмі

16:27, 01.07.2021
Телеведуча Ашіон звинуватила міністра культури Ткаченка у расизмі

Олександру Ткаченку не сподобався колір шкіри Кароліна Ашіон

Відома телеведуча Кароліна Ашіон звинуватила чинного міністра культури Олександра Ткаченка в расизмі.

 

Як інформує УМ, про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 

Кароліна розповіла про розмову, що відбулася з Ткаченком в період її роботи на телеканалі 2+2 (належить медіахолдингу 1+1 Медіа) 6 років тому. Тоді, за словами ведучої, їй відмовили в участі в кастингу через колір шкіри.

 

«Одного разу, дізнавшись про кастинг ведучих для ранкового шоу, я запитала у тоді ще генпродюсера “1+1 Медіа” Олександра Ткаченка: чи не могла б я взяти в ньому участь. Відповідь була карколомною: «Ви в дзеркалі себе бачили? Аудиторія нашого каналу не те, щоб… Я не готовий ризикувати рейтингами… Далі – шок, море сліз і звільнення», – розповіла телеведуча.

 

«Чи бачила я себе в дзеркало? Так, бачила. Начебто нормальна. Та, певно, кольором шкіри для 1+1 не підійшла, на «Антоніну» (збірний образ глядача «Плюсів») не схожа», – зазначила Ашіон.

 

За її словами, кілька днів тому вона випадково зустріла міністра культури Олександра Ткаченка на фестивалі Leopolisjazz у Львові і нагадала про той випадок. Кароліна Ашіон стверджує, що міністр відповів їй: «Так, а що ви хотіли б від мене почути? Вас влаштує відповідь, що зараз я б такого не сказав? Так, а може мені ще й вибачення у Вас попросити?».

 

Телеведуча переконана, що Олександр Ткаченко міг знайти інші слова для відмови під час розмови 6 років тому, і вибачитися перед нею тепер.

 

«А так – це не просто хамство. Це расизм, панове», – вважає Кароліна Ашіон.

 

У коментарі до допису ведучої, Ткаченко заперечив, що колір шкіри має для нього якесь значення.

 

«Я завжди дивився і бачив (і так є дотепер) перед собою особистість і професіоналізм, а не гендер, орієнтацію, колір шкіри тощо», – зазначив міністр.

 

Нагадаємо, що Олександр Ткаченко у 2008-2020 роках був гендиректором групи каналів «1+1 Media», а з червня 2020 року очолює міністерство культури та інформаційної політики.

 

Ткаченко зазначає, що під час роботи гендиректором 1+1 проведення кастингів ведучих, не було його «прямою роботою».

 

«Прикро, що через ваше не отримання позиції на іншому каналі того самого холдингу – у вас склалося таке образливе враження. У моїх командах менеджерів та менеджерок у будь-якій компанії чи організації завжди був і є баланс. Я – за різноманітність, інклюзивність…», – зазначив Олександр Ткаченко.