Принц Філіп помер у Віндзорському замку у віці 99 років

14:50, 09.04.2021
Принц Філіп помер у Віндзорському замку у віці 99 років

Принц Філіп не дожив до свого 100-річчя два місяці.

Чоловік королеви Великої Британії принц Філіп помер у віці 99 років у Віндзорському замку в п’ятницю вранці.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться у повідомленні королівської родини у соцмережах.

 

10 червня 2021 року йому б виповнилось 100 років.

 

Зауважимо у лютому герцог Единбурзький потрапив до лікарні короля Едуарда VII "в якості запобіжного заходу" після нездужання, але це не було пов'язано із коронавірусом.

 

Протягом деякого часу принц Філіп лікувався й обстежувався там, йому також зробили операцію на серце. Проте лікарі не змогли зарадити хворобі.

 

Очікувалося, що він перебуватиме там кілька днів, але його виписали лише через місяць. На початку березня йому провели операцію у зв’язку з проблемами із серцем.

 

 

Філіп був єдиним сином принца Андрія й онуком короля Греції – Георга I. Родовід принца також вказує, що він був правнуком данського короля Кристіана IX й праправнуком англійської королеви Вікторії.

 

Принц Філіп пройшов на Військово-морському флоті всю Другу світову війну й отримав після неї звання старшого лейтенанта. Закінчивши службу на флоті, йому було присвоєно звання командора.

 

Під час навчання у коледжі, Філіп познайомився із своєю майбутньою дружиною Єлизаветою ІІ, а вже у 1946 році попросив у короля дозволу одружитись з спадкоємицею престолу. Перед укладенням шлюбу він перейшов в англіканство, відмовився від усіх своїх попередніх титулів й можливостей, аби його нащадки носили його прізвище.

 

Принц одружився з принцесою Єлизаветою в 1947 році, за п’ять років до того, як вона стала королевою, і це був найдовший королівський шлюб в історії Британії – понад 70 років. У пари четверо дітей, вісім онуків та 10 правнуків.

 

Діти королівського подружжя: Чарльз, принц Уельський, принцеса Анна, принц Ендрю, герцог Йоркський і принц Едуард, граф Вессекський.

 

Наразі немає деталей щодо похорону герцога Единбурзького. Втім, найімовірніше, його буде поховано за королівським церемоніалом, оскільки саме таким було його бажання.

 

Очікується, що королева оголосить про це у найближчі дні.