Гола фотосесія: 12 затриманих українок депортують з Дубаї

12:07, 07.04.2021
Гола фотосесія: 12 затриманих українок депортують з Дубаї

До затримання дівчата показували у соцмережах своє життя у Дубаї.

Генеральний прокурор Дубая заявляє про завершення розслідування щодо фотосесії, яку влаштували організатори і група оголених моделей на балконі готелю Dubai Marina на минулому тижні.

 

Загалом за порушення законодавства Об’єднаних Арабських Еміратів було затримано близько 40 осіб. Серед них моделі з Росії, Білорусі та 12 громадянок України (а не 11, як повідомлялося раніше).

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють арабські ЗМІ з посиланням на повідомлення уряду ОАЕ.

 

Наразі затримані дівчата перебувають у слідчому ізоляторі. Кожній моделі, яка фотографувалася оголеною загрожує штраф по 1300 євро і депортація.

 

Їм закидають порушення норм моралі та поширення в соцмережах фото та відеоматеріалів непристойного характеру. Адже у країні діють суворі закони щодо непристойної поведінки у громадських місцях.

 

 

«Прокуратура завершила розслідування щодо фотосесії, яка суперечила законодавству ОАЕ. Особи, причетні до цього, будуть депортовані з ОАЕ», - йдеться в повідомленні уряду.

 

В уряді також зауважили, що ніяких подальших коментарів з цього питання не буде.

 

Українські дипломати підтримують зв'язок із затриманими і стежать за розвитком ситуації.

 

Так, на початку тижня їх відвідав український консул. Він також провів зустріч із керівництвом департаменту кримінальних розслідувань Дубаю.

 

За даними МЗС України, умови утримання у слідчому ізоляторі прийнятні. Затримані забезпечені їжею, медичним наглядом.

 

Аналіз сторінок українок у соцмережах засвідчує, у сторіс дівчата показували життя у Дубаї – прийоми їжі та алкогольні напої, прогулянки містом та спільні застілля. Декому з них довелося тричі змінювати готельний номер.

 

Також дівчата регулярно ділилися пікантними фото та відео. На знімках вони переважно у спідній білизні, інколи прикривають оголені частини тіла руками.

 

Серед затриманих українок є 20-річні Яна та Діана, 19-річна модель з Полтави Дарина Хорунженко, модель та майстер брів Катерина Кащенко, Софія Ткачук.

 

До речі, цей скандал не оминув своєю увагою одіозний нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива, який обурився відсутністю реакції президента і МЗС на ситуацію з затриманими в ОАЕ українками.

 

«Якби у світі проводилася Олімпіада для повій, Україна завжди б займала всі призові місця і тоді український гімн грав би нескінченно», – написав Кива принизливі для держави слова. Адже серед учасниць "голої фотосесії" в Дубаї були й громадянки Росії, Білорусі та Молдови.

 

Як повідомляла «УМ», Дубайська поліція затримала дванадцять громадянок України за участь у зйомках відеоролика, в якому оголені дівчата позували на балконі одного з хмарочосів.