Фотосесія в стилі ню: в Дубаї затримано 11 українських моделей

15:40, 05.04.2021
Фотосесія в стилі ню: в Дубаї затримано 11 українських моделей

Поліція ОАЕ затримала 40 осіб за оголену фотосесію у Дубаї.

Українські консули планують відвідати 11 громадянок України, яких затримали в Дубаї в Об’єднаних Арабських Еміратах.

 

Причина затримання, яке відбулося ще 3 квітня: українки разом із моделями з Росії і Білорусі взяли участь у зйомці відеоролика, в якому оголені дівчата стоять на балконі одного з хмарочосів в курортному районі Марина у Дубаї. Адже в ОАЕ така поведінка  вважається кримінальним злочином.

 

Загалом поліція ОАЕ затримала 40 осіб за оголену фотосесію разом із організатором.

 

Як повідомляє Україна молода, про міжнародний скандал інформують світові ЗМІ. На нього вже відреагувало і МЗС України.

 

Наразі українські консули вже працюють з місцевою поліцією.

 

Так, речник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що деталі інциденту буде повідомлено вже в процесі з’ясування і безпосередньо роботи дипломатів вже на місці.

 

«Я можу лише запевнити, що завдання українських консулів – забезпечити дотримання прав затриманих. Відповідно, зараз цим займають наші консули», – зазначив речник МЗС.

 

Відомо, що поліція затримала людей у зв’язку із порушенням норм суспільної моралі та інкримінує їм участь у розпусних діях.

 

Затриманим дівчатам загрожує до 6 місяців позбавлення волі, а організатору зйомки – до 1,5 року.

 

Також затриманим дівчатам «світить» штраф в розмірі п'яти тисяч дирхамів (близько 1390 доларів) на кожну, організатору – 50 тисяч дирхамів (близько 14 тисяч доларів).

 

У фотосесії брали участь дівчата з Білорусі і 8 росіянок. Організатор фотосесії також громадянин Росії. Це IT-підприємець, засновник міжнародної компанії Involta Олексій Концов.

 

Тож у російському генконсульстві допускають, що влада Еміратів може помилувати затриманих дівчат у зв'язку з настанням Рамадану. Втім, це не стосується організатора. 

 

"Поліція Дубая попереджає про неприйнятність такої поведінки, яка не відповідає цінностям та етиці еміратського суспільства", - йдеться в заяві правоохоронних органів.

 

В ОАЕ багато законів базуються на нормах шаріату і є дуже суворими. Раніше людей відправляли до в'язниці за публічні прояви почуттів. Будь-які прояви статевих стосунків, обіймів та поцілунків є забороненими.

 

Будь-яка людина, яка живе в ОАЕ або відвідує ОАЕ, має дотримуватися законів цієї країни. Для туристів не існує винятків. Так туристів неодноразово заарештовували під час відпочинку у Дубаї за неповагу до місцевих правил.

 

У публічних місцях чоловікам та жінкам, незалежно від їхнього сімейного стану, не можна палити і вживати нецензурні слова.

 

Також жорсткі правила стосуються зовнішнього вигляду. Одяг має бути стриманим і закривати більшу частину тіла.

 

Жінкам в ОАЕ рекомендують не носити мініспідниці, декольте та сукні, які просвічуються. Купальники дозволені тільки на пляжі, суворо заборонено на пляжі бути топлес і тим більше заборонено з'являтися оголеними.