S.T.A.L.K.E.R. 2: вийшов перший тизер гри, відео

18:36, 31.12.2020
S.T.A.L.K.E.R. 2: вийшов перший тизер гри, відео

S.T.A.L.K.E.R. — франшиза української GSC Game World, створена на основі повісті братів Стругацьких «Пікнік на узбіччі».

Українська студія-розробник комп'ютерних ігор GSC Game World вперше продемонструвала фанатам геймплей другої частини S.T.A.L.K.E.R., що має вийти вже у 2021 році.

 

Як передає Україна молода, у короткому ролику головний герой Скіф блукає напівзруйнованою будівлею у пошуку сигналу за допомогою кишенькового комп'ютера.

 

Розробники зазначають, що тизер повністю передає те, як гра відчувається: зі стрімкою зміною навколишнього простору, зловісними пейзажами та постійним відчуттям небезпеки у гравця.

 

Супроводжує ролик приглушений звук гітари з треку російського гурту «Сплін».

 

Нагадаємо, вихід гри запланований на 2021 рік. S.T.A.L.K.E.R. 2 вийде на Xbox Series X та ПК і буде одразу доступна підписникам Xbox Game Pass.

 

Гра стане тимчасовим ексклюзивом Microsoft, тобто на консолі конкурентів — PlayStation 5 — вона з’явиться пізніше, ніж на Xbox Series X. А на консолях нинішнього покоління взагалі не вийде, пояснює DTF.

 

Офіційно анонсували гру 16 травня 2018 року, а перший її постер студія показала у березні 2019-го.

 

Перша частина S.T.A.L.K.E.R. стала знаковим проєктом для українських розробників ігор. Шутер від першої особи в локаціях Чорнобильської зони відчуження розроблявся компанією 7 років — у 2001-2007 роках.

 

З різних причин дата релізу проєкту переносилася тричі (один раз — на невизначений термін), у зв'язку з цим він отримав в ігровій спільноті статус мема та іронічне прізвисько «Ждалкер».

 

S.T.A.L.K.E.R. — франшиза української GSC Game World, створена на основі повісті братів Стругацьких «Пікнік на узбіччі», фільму Андрія Тарковського «Сталкер» та реальної катастрофи на Чорнобильській АЕС.

 

Окрім трилогії відеоігор — «Тіні Чорнобиля», «Чисте небо», «Поклик Прип’яті» — є набір літературних творів різних авторів про цей вигаданий світ.

 

 

S.T.A.L.K.E.R. є акронімом:

 

Стерв'ятники (Scavengers)

Правопорушники (Trespassers)

Зірвиголови (Adventurers)

Одинаки (Loners)

Вбивці (Killers)

Дослідники (Explorers)

Розбійники (Robbers)