Google розробив функцію з фіксації «підозрілих звуків» для смартфонів

18:54, 09.10.2020
Google розробив функцію з фіксації «підозрілих звуків» для смартфонів

Функція є оновленням для наявної функції Live Transcribe, що автоматично записує звуки, які чує ваш смартфон.

Компанія Google розробила новинку для смартфонів на базі Android. Йдеться про нову функцію з фіксації «підозрілих звуків» вдома у користувача.

 

У компанії вважають, що таке технологічне оновлення допоможе сповіщати людей з проблемами зі слухом про певні процеси, що відбуваються навколо.

 

Як інформує «Україна молода», про це йдеться у блозі компанії Google.

 

Зазначається, що ця функція є оновленням для наявної функції Live Transcribe, що автоматично записує звуки, які чує ваш смартфон.

 

Відтепер Live Transcribe зможе чути інші звуки, зокрема димові та пожежні сигналізації, інші сирени, крики немовлят, дзвінки, гавкання собак, проточну воду, стукіт у двері тощо.

 

Функція також дозволить користувачам прокручувати попередні події дня, повторюючи всі звуки, які смартфон виявив протягом останніх кількох годин.

 

«Це показує, коли і як довго тривав звук, щоб краще зрозуміти його важливість. Якщо ваш пес гарчав через сирену, яку до цього було чути протягом 10 хвилин, ви зможете побачити це», — зазначили у Google.

 

Зазначається, що після фіксації звуку смартфоном користувачі отримуватимуть попередження про це за допомогою сповіщення, спалаху камери або вібрації корпусу пристрою.