На берег Тасманії викинулися і загинули 400 дельфінів, відео

19:57, 23.09.2020
На берег Тасманії викинулися і загинули 400 дельфінів, відео

Дельфіни з невідомої причини масово викидались на берег Тасманії.

Майже 400 дельфінів роду гринда загинули на західному узбережжі острова Тасманія, який є окремим штатом Австралії.

 

За даними влади, дельфіни з невідомої причини масово викидались на берег. Це найбільша масова загибель дельфінів в Австралії за всю історію спостережень.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють світові ЗМІ.

 

Місцеві рятувальники змогли врятувати лише 50 тварин та допомогти ще 30. Місцева влада заявила, що роботи з порятунку триватимуть «до тих пір, поки будуть живі тварини».

 

«Поки вони ще живі та перебувають у воді, все ще є надія. Але з часом вони стають більш втомленими», — розповів Нік Дека, представник служби парків та дикої природи Тасманії.

 

І додав, що фокус рятувальної групи тепер буде на видаленні сотень туш дельфінів, розкиданих уздовж узбережжя — план очищення ще розробляється. Раніше туші закопували на березі або витягували у відкрите море.

 

Зауважимо, що для порятунку дельфінів Програма збереження морського життя Тасманії разом із правоохоронцями відрядила 40 рятувальників.

 

Рятувальна група за допомогою спеціального обладнання відштовхує китів з узбережжя у воду. Якщо вони добре себе почувають — їм допомагають відплисти ще далі від берега.

 

 

До речі, щороку біля берегів Австралії та Нової Зеландії під час сезонної міграції пропливають тисячі дельфінів і китів. Під час такої міграції вони часом викидаються на берег, але точна причина цьому невідома.

 

Дослідники припускають, що тварини можуть потрапляти на берег, пливучи за лідером зграї; той із різних причин може повести решту не в той бік. Свою роль грає і соціалізованість дельфінів: побачивши тварин свого роду на узбережжі, вони можуть просто помандрувати в їхній бік і також опинитися на березі.

 

У Тасманії кити й дельфіни часто викидаються на берег, але настільки багато тварин востаннє викидалися у 2009 році. У 2018-му біля берегів Нової Зеландії через викидання загинули понад 200 дельфінів гринда.