Російський актор Михайло Єфремов засуджений до 8 років за п’яну ДТП

14:38, 08.09.2020
Російський актор Михайло Єфремов засуджений до 8 років за п’яну ДТП

Михайло Єфремов разом із адвокатами під час оголошення вироку в суді Москви.

Російський актор Михайло Єфремов визнаний винним у скоєнні смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння. Суд у Москві засудив його до 8 років колонії загального режиму.

 

Як повідомляє «Україна молода» з посиланням на російські ЗМІ, вирок Єфремову було оголошено у вівторок, 8 вересня.

 

Єфремова взяли під варту в залі суду. Також його зобов'язали виплатити 800 тисяч рублів старшому сину загиблого в аварії. Ще Єфремова позбавили водійських прав на три роки.

 

Актор зустрів призначення покарання без емоцій. Він простягнув руки конвою, який надів на них наручники.

 

Прокурори вимагали засудити Єфремова до 11 років колонії загального режиму, позбавити його водійських прав на три роки. Старший син загиблого вимагав від Єфремова 7,3 млн рублів компенсації, але прокурори вважали, що вистачить і 800 тисяч.

 

Адвокат Ельман Пашаєв просив, якщо і ув'язнювати Єфремова, то тільки в колонії-поселенні. Захисник казав, що 11 років для 56-річного актора це смертний вирок.

 

Під судом зібралися десятки людей та журналістів. Біля суду навіть затримали двох чоловіків, які «чаклували» над фотографіями Єфремова та загиблого Сергія Захарова.

 

Нагадаємо, що ДТП сталося 8 червня, тоді Єфремов на позашляховику Jeep Grand Cherokee виїхав на зустрічну смугу Садового кільця і зіткнувся з декількома автомобілями, зокрема з фургоном Lada. Водій цієї автівки, кур’єр Сергій Захаров, отримав важкі травми та помер в лікарні.

 

У крові Єфремова після аварії виявили 2,1 проміле алкоголю (це приблизно відповідає випитої пляшки горілки), а також сліди кокаїну і канабіноїдів. З 9 червня він перебував під домашнім арештом та навіть записав відеозвернення, у якому попросив вибачення у сім’ї загиблого Сергія Захарова і пообіцяв допомогти «всіма засобами, якщо приймуть».