Twitter видалив терміни «господар», «раб» і «чорний список»

11:00, 03.07.2020
Twitter видалив терміни «господар», «раб» і «чорний список»

Ці терміни часто використовуються в програмних кодах, створених кілька десятиліть тому.

Twitter видалив зі своїх кодів терміни «господар», «раб» і «чорний список», які часто використовуються у мові програмування, на користь «більш інклюзивних» слів.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє ВВС.

 

«Платформа соціальних мереж Twitter видалила терміни «господар», «раб» і «чорний список» на користь більш інклюзивної мови», - йдеться в повідомленні.

 

За оцінками експертів, на заміну термінів можуть «піти мільйони і місяці».

 

Як зазначає видання, ці терміни часто використовуються в програмних кодах, створених кілька десятиліть тому.

 

У програмуванні термін «майстер» належить до основної версії коду, яка управляє «рабами» або репліками. «Чорний список» використовується для опису елементів, які автоматично забороняються - це, як правило, заборонені вебсайти.


Американський банк JPMorgan також оголосив про такий крок, оскільки дедалі більше компаній борються з расизмом після вбивства Джорджа Флойда поліцією в Міннеаполісі.

 

Як повідомляла «УМ», протести у США почались після смерті афроамериканця Джорджа Флойда від рук поліцейського. Чоловік помер після того, як поліцейський притиснув його шию коліном у Міннеаполісі 25 травня. Після інциденту люди спалили поліцейську дільницю, місцева влада запровадила режим надзвичайної ситуації.